[mk4] Service Jetz - Tym razem nie mogę samemu skasować
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Service Jetz - Tym razem nie mogę samemu skasować
Witam, mam problem ponieważ zawsze kasowałem komunikat serwisowy w ten sposób odkąd mam to auto 3 razy ale teraz po kolejnych 10tys km komunikat wyskoczył i nie mogę go skasować w ten sposób, o co może chodzić ? Próbowałem kilka razy i nic ;( mogę coś jeszcze wykonać samemu czy pozostaje jechać pod komputer za opłatą ?
[mk4] Re: Service Jetz - Tym razem nie mogę samemu skasować
Proponuję, żeby po przyciśnięciu prawego pokrętła, lewy przycisk (ten od ustawiania zegara) przekręcić w lewą stronę. Powinno zadziałać.
Już wiem o co chodzi, dzisiaj przysiadłem jeszcze raz do tego i głupi zauważyłem że po naciśnięciu tego prawego pokrętła przy zegarze nic się kompletnie nie dzieje więc dlatego nie da się skasować tym sposobem bo po prostu prawy przycisk nie działa.... Teraz trzeba sprawdzić co się stało z nim, ten przycisk powinien kasować kilometry po prawej stronie prawda? z tego co pamietam tak było a nic się nie dzieje więc na 99% tu jest problem.
Tak, masz uszkodzony przycisk. Usterka tego przycisku to częsta przypadłość, trzeba rozebrać cały licznik i naprawić złamany plastik. Poszukaj na forum, było tego pełno.