Zmiana Licznika ze Zwykłego na Fis
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Auto: Golf 4
- Silnik: ALH
Zmiana Licznika ze Zwykłego na Fis
Witam i od razu przechodzę do Tematu, Mianowicie Kupiłem do Golfa 4 z Silnikiem 1.9 90km ALH licznik od Golfa z Wersji Ocean 2003 r Licznik z 1/2 Fis powód prosty chce dołożyć sobie Kąputer gdzie będzie mi pokazywał Spalanie Itd. Problem Wynika z Tego że nie pokazuje mi obrotów lecz prędkość już tak , Nr Starego Licznika to 1jo919860B MMO
Takie Numerki Widnieją z Starego Licznika Teraz proszę o pomoc w Kwesti doboru licznika do Mojego Golfa aby mógł sobie dołożyć Licznik z Fisem, Pozdrawiam.
Takie Numerki Widnieją z Starego Licznika Teraz proszę o pomoc w Kwesti doboru licznika do Mojego Golfa aby mógł sobie dołożyć Licznik z Fisem, Pozdrawiam.
-
- Użytkownik
- Auto: Golf mk4
- Silnik: ALH
- Kontakt:
Re: Zmiana Licznika ze Zwykłego na Fis
Sam miałem ori taki sam licznik z mfa. Zakładałem Full fis immo 3. Używaj opcji szukaj bo wymiana licznika jest tak obszernie opisana że wstyd zakładać nowy temat. Chyba że nie chce Ci się szukać "kąputer"...
-
- Ma gadane
- Auto: Volkswagen Golf 4 1.9 TDI ALH
Tak jak kolega napisał, wystarczy poszukać, z mojej strony moge podpowiedzieć ze nie masz kabli can w kostce w liczniku i najprawdopodobniej masz can tylko wystarczy poprowadzic kable do sterownika.
-
- Nowicjusz
- Auto: Bora 2.8 vr6 4motion aqp / A4 b6 1.8t Q ajq ~400hp
- Silnik: AQP
Witam. Mam pytanko szukałem i nie mogę ustalić. Czy licznik
1J5920906J ma full FIS? Obecnie mam 1/2 i chce przejść na full z immo 3. Mógłby ktoś podać nr takich liczników interesują mnie te z białą obwodka.
Ewentualnie jak ktoś ma odkupie chętnie
Pozdrawiam
1J5920906J ma full FIS? Obecnie mam 1/2 i chce przejść na full z immo 3. Mógłby ktoś podać nr takich liczników interesują mnie te z białą obwodka.
Ewentualnie jak ktoś ma odkupie chętnie
Pozdrawiam
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
-
- Ma gadane
- Auto: Volkswagen Golf 4 1.9 TDI ALH
Liczniki 1J5920xxx mają tą "białą obwódke" i wszystkie są immo 3. Mozesz kupic licznik bez fisa dla samych tarcz i je przełozyc do licznika immo 3 full fisa, moze wyjsc to taniej.
Masz benzynę, więc musisz szukać licznika o numerze 1J5 920 846A. Znalezienie takiego licznika może być trudne, szczególnie do benzyny, bo większość dostępnych jest do dieselów. Dodatkowo przygotuj się od razu po zakupie na wymianę wyświetlacza, bo w 90% przypadków będzie wypalony. A znalezienie dobrego, nowego wyświetlacza też nie będzie łatwe, bo te tanie chińczyki są błyszczące, za mocno świecą i mają słaby kontrast.
-
- Nowicjusz
- Auto: Bora 2.8 vr6 4motion aqp / A4 b6 1.8t Q ajq ~400hp
- Silnik: AQP
Nie ogarniam aż tak niestety... Szukam i lipa jakby ktoś miał licznik lub potrafił zmontować z dwóch jeden proszę o kontakt place jak za prezydenta.
Pozdrawiam