[mk4] Bardzo ciężko odpala

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

koziolekk94
Nowicjusz
Nowicjusz
Auto: Volkswagen Golf

[mk4] Bardzo ciężko odpala

Post autor: koziolekk94 » pn maja 28, 2018 13:50

Witam serdecznie. Podejrzewam że temat był już wałkowany wiele razy na forum, aczkolwiek chce się podzielić swoimi spostrzeżeniami od początku do końca.

Otóż to mam golfa 4 1,9 74kw na pompowtryskach. Od kilku miesięcy mam problem z rozruchem auta. Rozrusznik kręci około 20 sek i dopiero odpala. Wymieniane były świece Żarowe oraz czujnik wału korbowego (komputer wskazywał błąd, po wymianie nadal występuje). Silnik chodzi równo oraz ma prawidłową moc, problem jest tylko przy opalaniu. Co dziwne kiedy temperatura na dworze jest poniżej około 20stopni samochód ma problemy, jednak kiedy temperatura jest wyższa samochód pali normalnie. Od jakiegoś czasu zaczęły się także palic kontrolki ABS i ESP na desce. Samochód można powiedzieć że pali jak chce, czasami normalnie, czasami z problemami. Dawka paliwa byla zwiększania po czym około 1-2 tyg samochód palił normalnie a potem problem powracal. Z tego co czytałem na forach ludzie pisali ze może to być wina przekaźnika 219 ale czy wtedy samochód mimo wszystko by odpalił? Lub także uszczelniaczy od wtryskow. Co dziwne problem zaczął występować od momentu kiedy wymieniłem aku w aucie.
Najczęściej problem występuje 1-2 h od momentu rozgrzania silnika.

Proszę o pomoc, ręce mi już opadają :rozpacz:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk4 (1997 - 2005)”