[mk4] Problem ze spalaniem w liczniku full fis
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- WystarczyDawid
- Nowicjusz
- Auto: Volkswagen Golf
[mk4] Problem ze spalaniem w liczniku full fis
Witam, mam problem po zmianie licznika w moim golfie. Rocznik auta 99, motor 1.8T z oznaczeniem AGU, pierwotnie licznik miałem z numerem 919...mfa, założyłem 920...immo3 VDO full fis angol TDI, dodam ze piny w kostce zielonej 19 i 20 są, a więc do sedna sprawy, po zakodowaniu obrotomierz chodzi, spalanie niestety nie.. Dodam że uaktywniłem opcję RKM i ona wskazuje prawidłowe wartości, gdzie może leżec problem? Próbowałem już zmieniać wsady, odpinać kabel od analogowego spalania, zmieniać kodowanie i nic.. wskazuje cały czas 0.0 i na chwilowym i średnim. Wsad jaki mam wrzucony to 920 846A V13 a pierwotnie siedział w liczniku 920 946C.
Czekam na podpowiedzi i z góry dziękuje za zainteresowanie.
Pozdro
Pozdro
Stay Tuned..
[mk4] Re: [mk4] Problem ze spalaniem w liczniku full fis
Musisz zmienić sterownik silnika na nowszy.WystarczyDawid pisze:Witam, mam problem po zmianie licznika w moim golfie. Rocznik auta 99, motor 1.8T z oznaczeniem AGU, pierwotnie licznik miałem z numerem 919...mfa, założyłem 920...immo3 VDO full fis angol TDI, dodam ze piny w kostce zielonej 19 i 20 są, a więc do sedna sprawy, po zakodowaniu obrotomierz chodzi, spalanie niestety nie.. Dodam że uaktywniłem opcję RKM i ona wskazuje prawidłowe wartości, gdzie może leżec problem? Próbowałem już zmieniać wsady, odpinać kabel od analogowego spalania, zmieniać kodowanie i nic.. wskazuje cały czas 0.0 i na chwilowym i średnim. Wsad jaki mam wrzucony to 920 846A V13 a pierwotnie siedział w liczniku 920 946C.
Pozdro
- WystarczyDawid
- Nowicjusz
[mk4] Re: Problem ze spalaniem w liczniku full fis
Numer mojego sterownika 06A 906 018 R, na jaki jeśli już miałbym wymienić?
Tylko dlaczego? Jakieś wyjaśnienie? Bo skoro kable do can mam, to po co by tam były jeżeli can bym nie miał?
Stay Tuned..
[mk4] Re: [mk4] Re: Problem ze spalaniem w liczniku full fis
Bo Twój, jak widzisz nie obsługuje pełnej komunikacji po CAN.
- WystarczyDawid
- Nowicjusz
[mk4] Re: Problem ze spalaniem w liczniku full fis
To na jaki zmienić? Znalazłem z koncowka CG, DM i jakiś od audi AQ, tylko który będzie obsługiwał w pełni can?
Stay Tuned..