vw golf 3 elektryczna szyba czasami działa, czujnik, przekaźnik?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
vw golf 3 elektryczna szyba czasami działa, czujnik, przekaźnik?
Witam elektryczna szyba od strony kierowcy czasami zadziała a czasami nie. Działa gdy na dworze jest chłodno, gdy jest cieplej, tak jak w lato za nic się nie otwiera a jeśli już ją otworzę to później nie mogę zamknąć. Gdy nie działa nie słychać klikania przekaźnika. Czy może być to czujnik hallotronowy który tam siedzi? Całą zimę to praktycznie działało, a w lato gdy jest największy upał za nic nie chce się otwierać, działa wcześnie rano albo wieczorem gdy jest chłodniej. Sprawdzałem różne kable, w wielopinie czyściłem styki itd nic nie daje. Ruszanie kablami też niewiele daje. Gdy nie działa to niezależnie czy przez włącznik czy jak się zamyka kluczykiem.
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Re: vw golf 3 elektryczna szyba czasami działa, czujnik, przekaźnik?
Wyciagnij mechanizm i zerknij jak wyglada plytka. Byc moze pojawily sie gdzies zimne luty. Mialem podobna sytuacje w lupo tylko ze tam dzialala jak byl upal. Przewalutowanie stykow na jakis czas pomoglo...teraz problem znow sie pojawil podejrzewam ze stalo sie to samo.