Lekki muł, uszkodzenie pamieci ROM sterownika 1.8t
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Kupiłem niedawno A4 1.8t quattro aeb. i mam taki problem ze auto ma lekkiego muła (jedzie ale jezdziłem bora 1.8t i jest owiele żwawsza, oraz octavia 1.8 t 4x4 i rownież lepiej jezdzi) audi nie ma takiego "kopa" z niższych obrotów. Po podpieciu vaga (vagcom 311 i vagcom 208.1) okazało sie ze nie da sie połączyc z elektronika silnika (z kazdym innym autem sie łączy). podpiąłem polskiego vaga i sie połączył. wyskoczył błąd 16989 Uszkodzenie pamięci wewnętrznej ROM sterownika brak osprzętu / nie związany ze sprzętem. Prosze o pomoc bo nei wiem co mam robic. Nowy sterownik? czy może jakoś da sie go naprawic? niestety logów nie jestem w stanie zrobic bo sie nie chce połączyć... chce zrobic program ale auto do tego musi byc sprawne... Będę wdzięczny za każdą pomoc. pozdr
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Sprawdź wiązki do ECU. Jak będzie wyglądało ok to podmianka sterownika
ecu do wymiany bo wszystkie kable w porządku. co z immo? bedzie trzeba kodowac do nowego ecu czy nie?
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Będzie trzeba. Ale co i jak to już Ci nie pomogę. Kolega agrala jest obcykany w tych sprawach