Już kiedyś o tym podłączeniu pisałem, ale coś mi się nie zgadza w tym podlaczeniu.
[MK2 RP] Zawór sterujący wyprzedzenie zapłonu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2 RP] Zawór sterujący wyprzedzenie zapłonu
Witam, mam silnik 1,8RP i nie wiem jak podłączyć ten zawór. Ktoś obciął mi wtyczke i mam dwa kabelki ale nie wiem jaka jest kolejność podłączenia. Tak przy okazji czy ktoś wie jak ten zawór dokładnie działa?
Już kiedyś o tym podłączeniu pisałem, ale coś mi się nie zgadza w tym podlaczeniu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony sob lis 11, 2006 16:18 przez eidos, łącznie zmieniany 2 razy.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Mogę napisać wg schematu bo na oczy tego nie widziałem: czarno biały do pinu nr 2, zielono czerwony do pinu nr 1, myślę że numerki pinów powinny być tam gdzieś widoczne na wtyku.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
1. Chodzi o to, że nie mam wtyku jest tylko gniazdo a na nim nie ma numerów pinów.Paweł Marek pisze:Mogę napisać wg schematu bo na oczy tego nie widziałem: czarno biały do pinu nr 2, zielono czerwony do pinu nr 1, myślę że numerki pinów powinny być tam gdzieś widoczne na wtyku.
2. Czy możesz podesłać ten schemat?
[ Dodano: Pią Lis 10, 2006 19:17 ]
czy ktos moze cokolwiek na ten temat podpowiedzieć?