[MKII] Lampka ręcznego

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

lutek
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 143
Rejestracja: wt maja 16, 2006 20:49
Lokalizacja: Oświęcim

[MKII] Lampka ręcznego

Post autor: lutek » ndz lip 23, 2006 22:24

Może mi ktoś powiedzieć dlaczego lampka ręcznego nie gaśnie odrazu po zwolnieniu hamulca?



Awatar użytkownika
adam-gda
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 382
Rejestracja: sob kwie 15, 2006 23:06
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: adam-gda » ndz lip 23, 2006 22:52

bo dzwignia musi dojsc do samego dolu dopiero wtedy lampka gasnie to normalne bo tam jest wylacznik i dzwignia dopiero na dole wylancza go


Przyznawanie punkcików za pomoc oznacza szacunek

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Posty: 5790
Rejestracja: pt maja 13, 2005 17:49
Lokalizacja: opolskie
Kontakt:

Post autor: misiek » ndz lip 23, 2006 22:58

lutek pisze:Może mi ktoś powiedzieć dlaczego lampka ręcznego nie gaśnie odrazu po zwolnieniu hamulca?
jak zdejmiesz plastikową osłonę ręcznego to tam znajduje się wyłącznik kontrolki ręcznego, a co się dzieje? wy6łącza się za szybko :bajer: ?


:-k ...

lutek
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 143
Rejestracja: wt maja 16, 2006 20:49
Lokalizacja: Oświęcim

Post autor: lutek » pn lip 24, 2006 06:17

Sie nie zrozumielismy:D Dzwignia jest na samym dole-moge sie o nia nawet oprzec a lampka i tak gasnie po kilkunastu sekundach od zapalenia auta-dodam ze dzieje sie tak tylko na zimnym silniku o ile to ma cod do rzeczy.



bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Posty: 3850
Rejestracja: sob lip 09, 2005 10:05
Lokalizacja: Skawina
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » pn lip 24, 2006 06:24

lutek, może padł wyłącznik i jest zwarty cały czas, a po 2. to ta lampka jest jednocześnie kontrolką poziomu płynu hamulcowego, być może masz za mało?



Awatar użytkownika
misiek
_
_
Posty: 5790
Rejestracja: pt maja 13, 2005 17:49
Lokalizacja: opolskie
Kontakt:

Post autor: misiek » pn lip 24, 2006 07:15

lutek pisze:Sie nie zrozumielismy:D Dzwignia jest na samym dole-moge sie o nia nawet oprzec a lampka i tak gasnie po kilkunastu sekundach od zapalenia auta-dodam ze dzieje sie tak tylko na zimnym silniku o ile to ma cod do rzeczy.
się nie zrozumieliśmy bo nie dopisałeś, tak jak pisze bodzio_j, moze masz czujnik poziomu płynu w zbiorniczku, zobacz czy dochodzą Ci jakieś kabelki do zakrętki zbiorniczka i ewentualnie dolej płynu i zobzcz co się bedzie działo


:-k ...

lutek
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 143
Rejestracja: wt maja 16, 2006 20:49
Lokalizacja: Oświęcim

Post autor: lutek » pn lip 24, 2006 12:59

Tez o tym pomyslalem ale plynu jest max zreszta chyba by wtedy lampka wcale nie gasła.



Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 7769
Rejestracja: sob wrz 17, 2005 19:58
Lokalizacja: Londyn
Kontakt:

Post autor: bongo » pn lip 24, 2006 18:57

Sprawdz krańcówke,może sprężynka jest wyrobiona i nie odbija od razu.



lutek
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 143
Rejestracja: wt maja 16, 2006 20:49
Lokalizacja: Oświęcim

Post autor: lutek » pn lip 24, 2006 19:07

Sprawdzone i to tez nie to - zresztą tak jak mówie najdziwniejsze jest dla mnie że dzieje się tak tylko na zimnym silniku(np po nocy) a na ciepłym gasnie odrazu po zwolnieniu hamulca.



Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 7769
Rejestracja: sob wrz 17, 2005 19:58
Lokalizacja: Londyn
Kontakt:

Post autor: bongo » pn lip 24, 2006 22:33

To musi być coś z elektryką,może kabel ma przebicie na mase.



lutek
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 143
Rejestracja: wt maja 16, 2006 20:49
Lokalizacja: Oświęcim

Post autor: lutek » pn lip 24, 2006 22:53

Hmm wiem ze to zabrzmi głupio ale ja mam momentami wrażenie jakby to miało coś wspólnego z czujnikiem ciśnienia oleju albo temperatury bo świeci sie mniej wiecej tyle ile zimny silnik łapie pełny obieg oleju.



Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 20 gości