jak zdjac stacyjke w mk3

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

Awatar użytkownika
kamilt500
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 206
Rejestracja: pt lut 11, 2005 02:46
Lokalizacja: Bełchatów
Kontakt:

jak zdjac stacyjke w mk3

Post autor: kamilt500 » śr maja 31, 2006 14:29

no wlasnie rozebralem wszystko i tylko ona zostala. wie ktos jak ja zdjac?



Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 8878
Rejestracja: pn lis 14, 2005 02:40
Lokalizacja: Kantorowice

Post autor: dziejo » śr maja 31, 2006 14:53

zdemontowałeś obudowę czyli wszystkie plastiki więc na kolumnie kierownicy jest przymocowana stacyjka skręcona 2 obejmami jak sie nie mylę 4 śrubami tylko teraz dylemat czy nie są to czasami nity

[ Dodano: Sro Maj 31, 2006 14:57 ]
wejdz równirz w SZUKAJKę takie posty były poruszane
Ostatnio zmieniony śr maja 31, 2006 15:08 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
kamilt500
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 206
Rejestracja: pt lut 11, 2005 02:46
Lokalizacja: Bełchatów
Kontakt:

Post autor: kamilt500 » śr maja 31, 2006 14:59

stacyjka ma w sobie taka obejme i ona jest skrecona sruba

wyglada to tak ja ktu na aukcji

TUTAJ

dokladnie to mi zostalo

trzeba chyba sciagnac ta gore ze sprezyna i powinno zejsc - tylko jak :/



pushkin77
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 513
Rejestracja: śr wrz 28, 2005 22:01
Lokalizacja: (PL) KGR
Kontakt:

Post autor: pushkin77 » śr maja 31, 2006 15:03

o ile sobie przypominam z wymiany u siebie to będziesz musiał sciągnąc jeszcze to wszystko co jest powyżej stacyjki.... czylli wieloklin na kiere i tę sprężynę

kamilt500 pisze:trzeba chyba sciagnac ta gore ze sprezyna i powinno zejsc - tylko jak :/
delikatnie... młotkiem i majzlem
Ostatnio zmieniony śr maja 31, 2006 15:04 przez pushkin77, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
kamilt500
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 206
Rejestracja: pt lut 11, 2005 02:46
Lokalizacja: Bełchatów
Kontakt:

Post autor: kamilt500 » śr maja 31, 2006 15:04

ale jak to zrobic?



bogust
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 15
Rejestracja: czw sty 26, 2006 22:48
Lokalizacja: slask/tichau

Post autor: bogust » śr maja 31, 2006 21:26

w mojej III z 93 mającej regulację kierownicy mechanik musiał rozpiąć ten łącznik przy podłodze i ściągnąć stacyjkę w dół bo nie dało rady zbić wieloklina i sprężyny



Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 19 gości