[mk3]Ustawienie zapłonu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

jancik
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 71
Rejestracja: czw lis 10, 2005 17:09
Lokalizacja: Bytom

[mk3]Ustawienie zapłonu

Post autor: jancik » wt lut 21, 2006 19:15

Mój mechanik po wymianie rozrządu ustawił zapłon w ten sposó aby palec aparatu pokrywał sie z nacięciem na obudowie.Moje pytanie brzmi :Czy to jest aby prawidłowo,a może koniecznie trzeba to zrobić przy użyciu lampy stroboskopowej???
Ostatnio zmieniony śr lut 22, 2006 09:58 przez jancik, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
KamilW
Forum Master
Forum Master
Posty: 1761
Rejestracja: wt lut 07, 2006 21:22
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Post autor: KamilW » wt lut 21, 2006 19:58

Witam. Moze koniecznie to nie ale powinno sie. Ja sam u siebie ustawiam organoleptycznie. ale ustawienie na lampe jest najdokladniejsze.



Awatar użytkownika
misiek
_
_
Posty: 5790
Rejestracja: pt maja 13, 2005 17:49
Lokalizacja: opolskie
Kontakt:

Post autor: misiek » wt lut 21, 2006 20:11

jancik pisze:palec aparatu pokrywał sie z nacięciem na obudowie.Moje pytanie brzmi :Czy to jest aby prawidłowo
tak się ustawia aparat po wymianie roządu po to by ustawić prawidłowo aparat a mianowicie gdy 1 cylinder znajduje się w fazie zapłonu wówczas znaki na palcu i na obudowie aparatu muszą tworzyć jedną linię


:-k ...

jancik
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 71
Rejestracja: czw lis 10, 2005 17:09
Lokalizacja: Bytom

Post autor: jancik » wt lut 21, 2006 20:18

misiek10111 pisze:
jancik pisze:palec aparatu pokrywał sie z nacięciem na obudowie.Moje pytanie brzmi :Czy to jest aby prawidłowo
tak się ustawia aparat po wymianie roządu po to by ustawić prawidłowo aparat a mianowicie gdy 1 cylinder znajduje się w fazie zapłonu wówczas znaki na palcu i na obudowie aparatu muszą tworzyć jedną linię
Czyli mogę domniemać,że zapłon mam ustawiony prawidłowo??



Awatar użytkownika
misiek
_
_
Posty: 5790
Rejestracja: pt maja 13, 2005 17:49
Lokalizacja: opolskie
Kontakt:

Post autor: misiek » wt lut 21, 2006 20:21

oczywiście, jezeli mechanio wszystko zrobił zgodnie z sztuką montazu, to jak najbardziej masz dobrze ustawiony zapłon


:-k ...

jancik
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 71
Rejestracja: czw lis 10, 2005 17:09
Lokalizacja: Bytom

Post autor: jancik » wt lut 21, 2006 20:29

misiek10111 pisze:oczywiście, jezeli mechanio wszystko zrobił zgodnie z sztuką montazu, to jak najbardziej masz dobrze ustawiony zapłon
Ok dzięki,masz odemnie punkcik.



Awatar użytkownika
misiek
_
_
Posty: 5790
Rejestracja: pt maja 13, 2005 17:49
Lokalizacja: opolskie
Kontakt:

Post autor: misiek » wt lut 21, 2006 20:31

nie ma sprawy :pub:


:-k ...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 8 gości