[mk3] Czy mam fabrycznie centralny z alarmem?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

PaulAdmin

[mk3] Czy mam fabrycznie centralny z alarmem?

Post autor: PaulAdmin » sob lip 31, 2010 18:02

Mk3 GTI Edition. Sprawa wyglada tak.. Mam klucz z baterią, oczywiście rozładowaną i diodą, centralny z domykaniem szyb i szyberdachu, diodę przy ryglu kierowcy a pod maską mam czujnik otwarcia maski i słychac kliknięcie przy zamykaniu. Pod maska mam tez mini skrzynke na 2 bezpieczniki ale podpisane jest tylko jedno miejsce 20A. Co to za centralny?


Drugie pytanie czy wystaczy przekaźnik włozyc do sygnalizacji brzeczeniem zostawionych świateł?



Awatar użytkownika
vwarek
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 7111
Rejestracja: ndz lip 16, 2006 16:03
Lokalizacja: zDolny Śląsk
Auto: Astra F
Silnik: X16S

[mk3] Czy mam fabrycznie centralny z alarmem?

Post autor: vwarek » sob lip 31, 2010 18:42

PaulAdmin pisze:Mam klucz z baterią, oczywiście rozładowaną i diodą
to jest tylko taka jakby mała latareczka żebyś mógł w nocy trafić do zamka.. :grin:
całą centralkę alarmu masz pod dechą z lewej strony, mniej więcej za lewą kratką nawiewu..


The quieter you become, the more you are able to hear...

Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 26259
Rejestracja: czw lis 18, 2004 22:29
Lokalizacja: Biertowice, Małopolska

[mk3] Czy mam fabrycznie centralny z alarmem?

Post autor: Paweł Marek » sob lip 31, 2010 19:18

PaulAdmin pisze:Drugie pytanie czy wystaczy przekaźnik włozyc do sygnalizacji brzeczeniem zostawionych świateł?
nie, poszukaj tematów o montażu przekaźnika 36 (brzęczka), oprócz przekaźnika trzeba małej przeróbki kabli


Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

PaulAdmin

Re: [mk3] Czy mam fabrycznie centralny z alarmem?

Post autor: PaulAdmin » sob lip 31, 2010 20:38

vwarek pisze: to jest tylko taka jakby mała latareczka żebyś mógł w nocy trafić do zamka.. :grin:
całą centralkę alarmu masz pod dechą z lewej strony, mniej więcej za lewą kratką nawiewu..
A myślałem, ze projektor :bajer: Jest jakis inny sposób na sprawdzenie czy jest alarm prócz rozbierania deski?



Awatar użytkownika
vwarek
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 7111
Rejestracja: ndz lip 16, 2006 16:03
Lokalizacja: zDolny Śląsk
Auto: Astra F
Silnik: X16S

[mk3] Czy mam fabrycznie centralny z alarmem?

Post autor: vwarek » sob lip 31, 2010 21:20

podnieś maskę, naciśnij tą krańcówkę od alarmu, zamknij auto kluczykiem, poczekaj chwilę na uzbrojenie alarmu i puść krańcówkę..
powinien wyć klaksonem


The quieter you become, the more you are able to hear...

Obrazek

Awatar użytkownika
yank
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 613
Rejestracja: śr lut 15, 2006 09:25
Lokalizacja: Zebrzydów/Świdnica
Kontakt:

[mk3] Czy mam fabrycznie centralny z alarmem?

Post autor: yank » ndz sie 01, 2010 00:21

powinieneś mieć również diode w rozetce w drzwiach od strony kierowcy... jesli masz i po zamknięciu ów dioda miga to na 100% masz alarm fabryczny który jest takim minimum dla potencjalnego klienta na twóje auto który z reguły przychodzi późną nocą :bajer:



Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 26 gości