Licznik przejechanych km sie kasuje przy odpalaniu..

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
hoja
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 180
Rejestracja: pn sty 04, 2010 22:57
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Licznik przejechanych km sie kasuje przy odpalaniu..

Post autor: hoja » śr sty 20, 2010 20:28

Witam, ostatnio w moim golfiku co jakis czas przy odpalaniu kasuje się licznik km, nie ten w MFA tylko ten zwykły umieszczony pod licznikiem głównym na którym jest cały przebieg.
Autko odpala elegancko, akumulator jest dobry, co moze być przyczyną że się to kasuje?



Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Posty: 3280
Rejestracja: pt kwie 20, 2007 16:32
Lokalizacja: WB / WZ
Kontakt:

Post autor: Kamel » śr sty 20, 2010 20:36

hoja pisze:Autko odpala elegancko, akumulator jest dobry, co moze być przyczyną że się to kasuje?
A jesteś pewien, że akumulator masz dobry? Mój też odpalał dobrze, aż pewnego dnia nie odpalił..


. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 6972
Rejestracja: sob sie 01, 2009 22:06
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Post autor: Shmatan » śr sty 20, 2010 21:35

wydaje mi się że skoro się kasuje, to po prostu traci prąd. Sprawdź zaciski na klemach - wyczyść papierem ściernym, zakręć na paście miedziowej.



Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 18905
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » śr sty 20, 2010 21:46

a godzina się zeruje ?? Jeżeli nie to problem z aku raczej odpada i przyczyny trzeba szukać w zegarach.


Sprzedam:
Cały osprzęt 1.4 APE, skrzynia DUW, sprzęgło ok 20kkm
LB5N mk4 3D: maska, drzwi lewe/prawe
LA7W BORA: wszystkie furtki, klapa bagażnika
Pełny FIS 3B0920849 w obudowie z mk4 ze wsadem pod 1.4
Elementy karoserii odbiór osobisty - północ wlkp

Awatar użytkownika
hoja
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 180
Rejestracja: pn sty 04, 2010 22:57
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: hoja » śr sty 20, 2010 22:03

Qto pisze:a godzina się zeruje ?? Jeżeli nie to problem z aku raczej odpada i przyczyny trzeba szukać w zegarach.
tak zegarek tez sie kasuje :( dzieki za odpowiedzi, popróbuje poczyścić klemy,
aku niby dobry bo podlaczalem niedawno pod prostownik i bylo ok



Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 18905
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » śr sty 20, 2010 22:07

hoja pisze:tak zegarek tez sie kasuje :(
To trzeba od razu pisać :) Na pewno spada napięcie, teraz tylko trzeba znaleźć przyczynę...zaśniedziałe klemy, może aku już woła o wymianę (u mnie było tak samo, auto odpalało bez problemu jednak zegary się kasowały...po kilku tygodniach aku padł)...możesz też posprawdzać połączenia masy


Sprzedam:
Cały osprzęt 1.4 APE, skrzynia DUW, sprzęgło ok 20kkm
LB5N mk4 3D: maska, drzwi lewe/prawe
LA7W BORA: wszystkie furtki, klapa bagażnika
Pełny FIS 3B0920849 w obudowie z mk4 ze wsadem pod 1.4
Elementy karoserii odbiór osobisty - północ wlkp

Awatar użytkownika
kaca
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 28
Rejestracja: pt cze 15, 2007 21:53
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: kaca » czw sty 21, 2010 23:18

u mnie też miałem tak kilka razy i dzisiaj zrobił tylk hrrr i wszystko się skasowało, dlatego jutro rano będzie miał nowy akumulator, miałem kupić jakiejś dobrej firmy ale kupię po prostu tani aby działał :helm:



Awatar użytkownika
PAPAYOS
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 807
Rejestracja: czw sie 30, 2007 15:04
Lokalizacja: Zambrów
Kontakt:

Post autor: PAPAYOS » pt sty 22, 2010 07:27

Hejka.

Ja kiedyś tak miałemw AEX. Bateria prawie nówka, żadnych dławień z uruchomieniem, a licznik i zegar sie zerował... Pewnego dnia nie mogłem odpalić auta, wymieniłem cewkę zapłonową i problem zniknął...

Pozdrawiam
PAPAYOS


https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 26259
Rejestracja: czw lis 18, 2004 22:29
Lokalizacja: Biertowice, Małopolska

Post autor: Paweł Marek » pt sty 22, 2010 09:22

hoja, kasuje się przy uruchomieniu rozrusznika, czy jest już skasowany od razu po włączeniu zapłonu?


Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 26259
Rejestracja: czw lis 18, 2004 22:29
Lokalizacja: Biertowice, Małopolska

Licznik przejechanych km sie kasuje przy odpalaniu..

Post autor: Paweł Marek » pt maja 30, 2014 20:45

Patrzy na stacyjkę, na priv masz napisane co zrobić tu nie będę tego pisał bo było wielokrotnie.


Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 29 gości