nie chce odpalic za kazdym razem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Berrcik1988
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 34
Rejestracja: pt sie 28, 2009 12:28
Lokalizacja: Sulmierzyce

nie chce odpalic za kazdym razem

Post autor: Berrcik1988 » pn paź 19, 2009 18:00

witam mam znow problem z moim mk3 1.6 problem taki ze nie chce odpalic za kazdym razem poprostu pali jak mu sie podoba niewiem juz jaka jest przyczyna bo kazdy pisze inaczej prosze o pomoc



Awatar użytkownika
jimi1410
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 40
Rejestracja: wt gru 16, 2008 01:10
Lokalizacja: mikołów

Post autor: jimi1410 » pn paź 19, 2009 19:58

moj tez palil jak mu sie chcialo wymienilem kopulke palec kable swiece i nawet cewke i dalej to samo i wkoncu wymienilem czujnik hala i smiga ale powiem szczerze duzo jest przyczyn



Berrcik1988
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 34
Rejestracja: pt sie 28, 2009 12:28
Lokalizacja: Sulmierzyce

nie chce odpalic za kazdym razem

Post autor: Berrcik1988 » pn paź 19, 2009 20:39

aha i cos ostatnio zaczol kopcic wiecej i paliwa wiecej brac



Awatar użytkownika
DragonGTI
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 29
Rejestracja: śr sie 29, 2007 22:48
Lokalizacja: Gródek ( KNS )

Post autor: DragonGTI » pn paź 19, 2009 21:02

na rogrzanym czy na zimnym kopci?
na niebieski dym?



Berrcik1988
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 34
Rejestracja: pt sie 28, 2009 12:28
Lokalizacja: Sulmierzyce

nie chce odpalic za kazdym razem

Post autor: Berrcik1988 » pn paź 19, 2009 22:07

obojetnie czy zimny czy rozgrzany



Awatar użytkownika
pikus-p3
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 46
Rejestracja: pt sty 12, 2007 22:25
Lokalizacja: Brodnica
Kontakt:

Post autor: pikus-p3 » wt paź 20, 2009 11:00

U mnie tez był ten sam problem. Myślałem, że to regulator ciśnienia paliwa. Podejrzewałem, że jak kręce kluczykiem to nie ma ciśnienia paliwa, no i też podejrzewałem pompę. Nie wiedziałem co zrobić? W końcu z kumplem rozebraliśmy kolumnę kierownicy - miernik i kabel po kablu sprawdzaliśmy. Okazało się, że podczas kręcenia kluczykiem znika +, który idzie na zapłon. Normalnie jest tylko jak kręcisz znika. Daliśmy plus z podgrzewania szyby tylniej i przez włącznik. Teraz gdy odpalam daje plus z szyby kręcę kluczem i odpala.
Sprawcą tego jest podobno kostka w stacyjce jaka to nie wiem, bo nie rozbierałem całej kolumny.
U mnie była taka sprawa może być też coś innego...

Życzę powodzenia w diagnozie.


Moja Trójeczka ------------> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2272433#2272433 <-------------

Berrcik1988
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 34
Rejestracja: pt sie 28, 2009 12:28
Lokalizacja: Sulmierzyce

problem z obrotami po rozgrzaniu

Post autor: Berrcik1988 » wt paź 20, 2009 13:37

ogulnie problemow moze byc 1000

[ Dodano: 22 Paź 2009 13:24 ]
wymienilem caly aparat zaplonowy na Magneti Marelli i teraz odpala za kazdym razem a w tamtym boscha byl przyspieszony zaplon



Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 29 gości