Po nacisnieciu gazu silnik dławi sie gdy jest zimny

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

mackowy33
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: czw lip 09, 2009 20:46
Lokalizacja: malbork

Po nacisnieciu gazu silnik dławi sie gdy jest zimny

Post autor: mackowy33 » czw lip 09, 2009 21:07

Witam
Jestem posiadaczem golfa 3 1.4 ABD. Dręczy mnie taki problem. Na zimnym silniku po naciśnięciu pedału gazu silnik się dławi, płynnie nie wchodzi na obroty. Problem ustępuje gdy silnik się rozgrzeje. Dodam ze świece wymieniłem na nowe. Czego może to być przyczyna?
Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony pt lip 10, 2009 15:25 przez mackowy33, łącznie zmieniany 1 raz.



przemek26
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 11
Rejestracja: pt lip 03, 2009 20:51
Lokalizacja: z domu

Post autor: przemek26 » pt lip 10, 2009 09:34

a odpala dobrze na zimnym?może to być podstawa pod gaźnikiem,łapie lewe powietrze.



Awatar użytkownika
dziabi3
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 905
Rejestracja: pt maja 16, 2008 15:34
Lokalizacja: xxxxxxxx

Post autor: dziabi3 » pt lip 10, 2009 10:59

dokładnie


był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0

mackowy33
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: czw lip 09, 2009 20:46
Lokalizacja: malbork

Post autor: mackowy33 » pt lip 10, 2009 15:13

Od przysłowiowego strzału nie pali dopiero za drugim przekreceniem kluczyka. Co może byc z podstawa jest tam jakas uszczelka która mogła sie uszkodzic ?



Awatar użytkownika
Paweł NPI
...
...
Posty: 1821
Rejestracja: ndz sty 15, 2006 13:55
Lokalizacja: OLSZTYN / Ruciane-Nida VWarmińsko-mazurskie

Post autor: Paweł NPI » pt lip 10, 2009 16:13

mackowy33 pisze:Co może byc z podstawa jest tam jakas uszczelka która mogła sie uszkodzic ?
Podstawa to jest taka gruuuba uszczelka :) Faktycznie to właśnie może być przyczyną.


[url=http://www.ilespala.pl/podsumowanie/426][img]http://www.ilespala.pl/obrazek/426/3/1[/img][/url]

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images46.fotosik.pl/298/9584d7b661611e73.jpg[/img][/url]

bialy_jr
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: ndz kwie 20, 2008 13:27
Lokalizacja: Łódź

Post autor: bialy_jr » pt lip 10, 2009 17:03

Kolego masz w Tym Gofie instalacje LPG???

Jesli tak sprawdz czy na gazie dzieje sie podobnie.
U mnie działo się podobnie również na gazie.

Mam identyczny silnik i ostatnio miewałem ten sam problem.

Oddałem do swojego "Fachmana" który stwierdził uszkodzony "kruciec Wody" i "czujnik temperatury silnika"

kosztowało mnie to z robota 330 zł +kazał mi dokupić STP do benzyny ale od tamtego czasu wszystko gra :-)
Ostatnio zmieniony pt lip 10, 2009 17:04 przez bialy_jr, łącznie zmieniany 1 raz.



mackowy33
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: czw lip 09, 2009 20:46
Lokalizacja: malbork

Post autor: mackowy33 » sob lip 11, 2009 10:00

Aha to juz wiem ktora, skoro uszczeleka mogła sie uszkodzic to mysle ze silnik by zle palił niezależnie od tego czy jest ciepły czy zimny.
Auto jest tylko na bezyne. Moze to własnie czujnik temperatury silnika. Podłanczałem samochud pod komputer to rzadnych błedów niepokazywał.
Moze wilgotnosc powietrza ma wpływ na spalenie mieszanki.



Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości