Łozyska amortyzatorów przód

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_
Posty: 6627
Rejestracja: ndz cze 11, 2006 13:01
Lokalizacja: Nowy Sącz

Post autor: miś fazi » pn mar 16, 2009 21:19

masz tam dwie śruby , jedna górna i druga pod nią co trzyma sprężyne



Awatar użytkownika
Kisiel
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2284
Rejestracja: sob sty 20, 2007 18:22
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Kisiel » pn mar 16, 2009 21:20

leonbubu, da sie wymienic, wymienialem kiedys z bratem w MK3, trzeba sie troche nagimnastykowac, odkrecasz ta srube w gory z kielicha i potem sciagaczami sciagasz sprezyne i wyciagasz poduszke z lozyskiem (odseparowanym badz nie-zalezy czy auto jest sprzed zmiany zawieszenia ktore mialo miejsce w 94 roku)


[size=200][b][color=black][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=97453]Moja Czarna Perła[/url][/color][/b][/size] <--- SPRZEDANA
Obecnie Audi A3 8L 1.9 TDI 110PS
[img]http://images31.fotosik.pl/48/6a443d0601dd6d22.jpg[/img]

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_
Posty: 6627
Rejestracja: ndz cze 11, 2006 13:01
Lokalizacja: Nowy Sącz

Post autor: miś fazi » pn mar 16, 2009 21:21

ale powiedzcie po co tak sie męczyć , robie rysikiem zarys kolumny na zwrotnicy , wyjmuje całą , i robie sobie bez problemu



leonbubu
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 74
Rejestracja: pn cze 25, 2007 20:38
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski
Kontakt:

Post autor: leonbubu » pn mar 16, 2009 21:25

Czyli nie wyszczeli spręzyna he dzięki Panowie jakos to wymienie w najblizszym czasie, koszt łozysk jest nie drogi ale za to montaż ciekawy :grin:



Awatar użytkownika
Kisiel
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2284
Rejestracja: sob sty 20, 2007 18:22
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Kisiel » pn mar 16, 2009 21:26

no mozna i tak i tak, tutaj jest jak sie o zaznaczaniu polozenia srub na zwrotnicy zeby nie robic katow
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0


[size=200][b][color=black][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=97453]Moja Czarna Perła[/url][/color][/b][/size] <--- SPRZEDANA
Obecnie Audi A3 8L 1.9 TDI 110PS
[img]http://images31.fotosik.pl/48/6a443d0601dd6d22.jpg[/img]

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2901
Rejestracja: pn gru 11, 2006 21:37
Lokalizacja: ELE Łęczyca
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » pn mar 16, 2009 21:26

miś fazi pisze:wyjmuje całą , i robie sobie bez problemu
=D> =D> =D>


Obrazek
Obrazek

leonbubu
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 74
Rejestracja: pn cze 25, 2007 20:38
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski
Kontakt:

Post autor: leonbubu » pn mar 16, 2009 21:35

Ale z tego co widzę to jesli wyjmię kolumnę nie tzeba nawet sciskac spęzyny tylko wymienia się łozysko i spowrotem przykręca kolumne....



Awatar użytkownika
Kisiel
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2284
Rejestracja: sob sty 20, 2007 18:22
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Kisiel » pn mar 16, 2009 21:37

leonbubu pisze:Ale z tego co widzę to jesli wyjmię kolumnę nie tzeba nawet sciskac spęzyny tylko wymienia się łozysko i spowrotem przykręca kolumne....
ale przedniej kolumny to raczej nie wyciagniesz bez sciagaczy


[size=200][b][color=black][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=97453]Moja Czarna Perła[/url][/color][/b][/size] <--- SPRZEDANA
Obecnie Audi A3 8L 1.9 TDI 110PS
[img]http://images31.fotosik.pl/48/6a443d0601dd6d22.jpg[/img]

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_
Posty: 6627
Rejestracja: ndz cze 11, 2006 13:01
Lokalizacja: Nowy Sącz

Post autor: miś fazi » pn mar 16, 2009 21:43

kolumne normalnie wyciągasz , dopiero potem musi być ściskacz do sprężyn , tylne dasz rady bez ściągacza , przednich nie , ale kolumne wyjmujesz całą , bez problemu

[ Dodano: 16 Mar 2009 20:44 ]
sprężyne trzyma dolny talerzyk z łożyskiem



Awatar użytkownika
Kisiel
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2284
Rejestracja: sob sty 20, 2007 18:22
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Kisiel » pn mar 16, 2009 21:47

miś fazi pisze:kolumne normalnie wyciągasz , dopiero potem musi być ściskacz do sprężyn ,
faktycznie, pomylilo mi sie :)


[size=200][b][color=black][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=97453]Moja Czarna Perła[/url][/color][/b][/size] <--- SPRZEDANA
Obecnie Audi A3 8L 1.9 TDI 110PS
[img]http://images31.fotosik.pl/48/6a443d0601dd6d22.jpg[/img]

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_
Posty: 6627
Rejestracja: ndz cze 11, 2006 13:01
Lokalizacja: Nowy Sącz

Post autor: miś fazi » pn mar 16, 2009 21:52

a mi sie raz pomyliło w MK1 , tam faktycznie górna śruba trzymała całośc , odkręciłem sobie , i wszystko mi wyskoczyło , tam sie zakłada ze ściśniętą sprężyną w sciskach



Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 102 gości