Wyciek płynu z pod wężą i obejmy ? czy woda z jezdni ? FOTKI

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

Awatar użytkownika
jawirax
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 306
Rejestracja: czw lut 19, 2009 13:56
Lokalizacja: Zielona Góra

Wyciek płynu z pod wężą i obejmy ? czy woda z jezdni ? FOTKI

Post autor: jawirax » śr lut 25, 2009 15:07

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek



Awatar użytkownika
Szosownik
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2146
Rejestracja: sob lis 25, 2006 23:39
Lokalizacja: Ostrołęka

Post autor: Szosownik » śr lut 25, 2009 15:13

wali ci spod obejmy bo tak już z tymi samo dociskającymi jest
zmień na przykręcaną i będzie dobrze

ps.napisz o problemie w temacie bo nie mogą być same zdjęcia :bajer:
Ostatnio zmieniony śr lut 25, 2009 15:15 przez Szosownik, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
miś fazi
_
_
Posty: 6627
Rejestracja: ndz cze 11, 2006 13:01
Lokalizacja: Nowy Sącz

Post autor: miś fazi » śr lut 25, 2009 16:04

ja do tych samozaciskających oryginalnych mam zaufanie , one dobrze trzymają , zobacz sobie kolego czy nie masz uszkodzonego króćca od chłodnicy

[ Dodano: 25 Lut 2009 15:05 ]
a sam wąż tak samo coś jest spęczniały , on jest na pewno dobry



Awatar użytkownika
jawirax
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 306
Rejestracja: czw lut 19, 2009 13:56
Lokalizacja: Zielona Góra

Post autor: jawirax » śr lut 25, 2009 17:25

Szosownik pisze:wali ci spod obejmy bo tak już z tymi samo dociskającymi jest
zmień na przykręcaną i będzie dobrze

ps.napisz o problemie w temacie bo nie mogą być same zdjęcia :bajer:

Czyli węzą nie wymieniać ? tylko opaskę ? a może to jest woda bo teraz chlapę mamy?


Zakupiłem autko, i wszystko jest ok , po za ubywającym płynem w zbiorniczku wyrównawczym. Po zakupie auta długo jeździłem po mechanikach i każdy od razu mówił ze to uszczelka pod głowicą ,wymieniłem korek od zbiorniczka i płyn już w takim dużym tempie nie ubywa - czyli 1 Litr na 50 km , teraz nadal ubywa ale gdzie 200 Mll, na 250 km. Czy to na fotkach może być przyczyna mojego problemu ?

- Nie kopci na biało, w ogóle nie kopci.
- Nie ma wody w oleju , nie ma oleju w wodzie.
- Auto się nie grzeje.
- Termostat działa poprawnie.
- Silnik pracuje dobrze.
- Chodniczki suche w środku pod kokpitem.

[ Dodano: 25 Lut 2009 16:27 ]
miś fazi pisze:ja do tych samozaciskających oryginalnych mam zaufanie , one dobrze trzymają , zobacz sobie kolego czy nie masz uszkodzonego króćca od chłodnicy

[ Dodano: 25 Lut 2009 15:05 ]
a sam wąż tak samo coś jest spęczniały , on jest na pewno dobry
Gdzie szukać tego króćca? i jak się do niego dostać ?


a sam wąż tak samo coś jest spęczniały , on jest na pewno dobry
Czyli dobry jest ? bo nie rozumiem ?



pawelg
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 47
Rejestracja: czw lut 05, 2009 13:50
Lokalizacja: ok. Lublina

Post autor: pawelg » śr lut 25, 2009 19:47

właśnie to że jest nadmuchany jak balon to niedobrze- ponieważ to jest wynikiem dużego ciśnienia w układzie chłodzenia....najczęstszą przyczyną jest przedmuch z komory spalania do obiegu płynu poprzez uszkodzoną uszczelkę pod głowicą!


P.S.chce podkreślić że w układzie chłodzenia podczas pracy silnika i tak jest ciśnienie ale nie takie żeby przewody były jak balony....



Awatar użytkownika
jawirax
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 306
Rejestracja: czw lut 19, 2009 13:56
Lokalizacja: Zielona Góra

Post autor: jawirax » śr lut 25, 2009 23:34

pawelg pisze:właśnie to że jest nadmuchany jak balon to niedobrze- ponieważ to jest wynikiem dużego ciśnienia w układzie chłodzenia....najczęstszą przyczyną jest przedmuch z komory spalania do obiegu płynu poprzez uszkodzoną uszczelkę pod głowicą!


P.S.chce podkreślić że w układzie chłodzenia podczas pracy silnika i tak jest ciśnienie ale nie takie żeby przewody były jak balony....
Tak ale przy takim szybkim ubytku na biało by kopcił na 100% , przy małych ubytkach nie kopci , ale nie przy takich dużych szybkich ubytkach, tym bardziej ze innych ubawów uszczelki nie ma.Węże nie są twarde były już sprawdzane są takie jak powinny być.A wąż może od starości już się taki zrobił ? lub przed wymianą korka ?

[ Dodano: 28 Lut 2009 10:52 ]
NIe wiem ale chyba zlokalizowałem usterkę ,ściągnąłem atrapę z przodu chłodnicy i ukazał mi się taki widok jak na fotce, cy mógł by kto mi napisać czy to jest z chłodnicy to wszystko mokre? na fotce , zrobiłem prawa stronę i lewą chłodnicy, i gdzie to wycieka ? i się uszkodziło?Dodam ze jak jechałem na mieście zauważyłem właśnie jak mi z tej mokrej strony leciał dym lub para, a po zatrzymaniu widziałem takie 3 stryki po ściekającej cieczy po zderzaku z pod szpary atrapy po lampom.



Obrazek


Obrazek



Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 10 gości