Montaż komputera FIS

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

-rafaello-
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 10
Rejestracja: ndz lis 16, 2008 13:21
Lokalizacja: Poland

Post autor: -rafaello- » sob lut 20, 2010 21:36

Panowie mam takie pytanie , dotyczance radio informacji (RDS) na liczniku , Pelny fis licznik, Golf 4. Linie z Can LOV i HIGH sa pociagniente juz z licznika do kostki pod radio. Radio zakupilem RCD200 VW ale jeszcze nie otrzymalem , czy po podloczeniu radia , ukaze sie na fisie RDS ? stacjie radiowe ? + aktywacja przez Vag-com +16

Pozdrawiam



Awatar użytkownika
W_I_T_E_K
...
...
Posty: 461
Rejestracja: czw lip 24, 2008 22:02
Lokalizacja: Kujawsko-pomorskie
Kontakt:

Post autor: W_I_T_E_K » pn lut 22, 2010 19:26

Znalazłem rodzyna:

http://www.allegro.pl/item933239063_lic ... a_pin.html

Duży fis bez can.
Cena zajebista. :hmm:
Ostatnio zmieniony pn lut 22, 2010 19:28 przez W_I_T_E_K, łącznie zmieniany 1 raz.



Bora_TDI
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 101
Rejestracja: wt paź 06, 2009 22:19
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Bora_TDI » pn lut 22, 2010 19:51

-rafaello- pisze:Panowie mam takie pytanie , dotyczance radio informacji (RDS) na liczniku , Pelny fis licznik, Golf 4. Linie z Can LOV i HIGH sa pociagniente juz z licznika do kostki pod radio. Radio zakupilem RCD200 VW ale jeszcze nie otrzymalem , czy po podloczeniu radia , ukaze sie na fisie RDS ? stacjie radiowe ? + aktywacja przez Vag-com +16

Pozdrawiam
Nie. Potrzebujesz Delty 6 aby wyświetlało sie info na fis`ie.

Pozdrawiam



Awatar użytkownika
xander_88
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 801
Rejestracja: śr wrz 17, 2008 11:54
Lokalizacja: WPI
Kontakt:

Post autor: xander_88 » pn lut 22, 2010 19:52

silent killer pisze:Jestem Ciekawy czy ktos z forum VW bawił się w to.
Ja juz widzialem ze na allegro ktos z tym latal po 400-500zl (z tego co pamietam) tylko ze to było do golfa V only :(


ex: MK4 245/460

Awatar użytkownika
tomolowski
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 59
Rejestracja: pt kwie 04, 2008 22:49
Lokalizacja: Slask

Post autor: tomolowski » pn lut 22, 2010 20:34

W_I_T_E_K pisze:Znalazłem rodzyna:

http://www.allegro.pl/item933239063_lic ... a_pin.html

Duży fis bez can.
Cena zajebista. :hmm:
:panna:



Awatar użytkownika
vwbartus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 495
Rejestracja: czw cze 01, 2006 23:58
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: vwbartus » sob lut 27, 2010 15:55

Witam.
Mam pytanie a mianowicie mam takie zegary http://moto.allegro.pl/item935443793_vw ... egary.html 1/2 fisem i chce kupić takie z pełnym fisem http://moto.allegro.pl/item938073738_li ... 1_fis.html , Chciałbym te zegary rozebrać i przełożyć tarcze i ringi zegarów od 1/2 fisa do tych z pełnym i teraz do SEDNA SPRAWY czy da się jakoś przeprogramować licznik tak aby wskazywał mi prawidłowa prędkość . Ponieważ na liczniku z 1/2 fisem mam 100km/h na samym środku a na tym z pełnym fisem 100km/h jest po lewej stronie i troszkę niżej , czy jak przełożę te tarcze to da się to jakoś ogarnąć aby licznik mi pokazywał dobra prędkość ??


[size=84][color=navy][b]Volkswagen Klub Polska #822#[/b][/color][/size]

____________________

[size=117][color=black][b]KOMBI W DIESLU ....[/b][/color][/size]

-rafaello-
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 10
Rejestracja: ndz lis 16, 2008 13:21
Lokalizacja: Poland

Post autor: -rafaello- » sob lut 27, 2010 17:30

Bora_TDI pisze: Nie. Potrzebujesz Delty 6 aby wyświetlało sie info na fis`ie.

Pozdrawiam
Dziekuje za odpowiedz



marcinpiaseczno
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: wt sie 21, 2007 23:56
Lokalizacja: PIASECZNO

Zmiana kodowania

Post autor: marcinpiaseczno » pt mar 05, 2010 20:41

Witam

założyłem do golfa licznik 1j0920826c dopasowałem immo, auto odpala tylko nie wiem jakie powinno być kodowanie bo licznik pochodzi z auta z automatyczną skrzynią a ja mam manual, wyświetlacz jest podzielony dwoma poziomymi liniami. Jeszcze mam błąd komunikacji z komfortem bo w samochodzie go niema. W stary liczniku było 01122 a w nowym 01144 gateway jest teraz 00006. Jak powinno wyglądać kodowanie?



Awatar użytkownika
Oli
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 722
Rejestracja: pt wrz 09, 2005 22:02
Lokalizacja: Hajnówka
Kontakt:

Post autor: Oli » pt mar 05, 2010 21:20

marcinpiaseczno, na początek zrób takie jak w starym chyba że chcesz dorzucić jakieś "nowe" wyposażenie to do pierwszych 2 cyfr dodajesz:
01 - czujnik zużycia klocków
02 - kontrolka pasów
04 - czujnik poziomy płynu spryskiwaczy
16 navi
gateway jest OK ale daj recode i wpisz znowu to samo 0006 komp "zwącha" zainstalowane diwajsy w furze i problem z komfortem zniknie :grin:


[b]148KM/326Nm[/b]

marcinpiaseczno
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: wt sie 21, 2007 23:56
Lokalizacja: PIASECZNO

Post autor: marcinpiaseczno » pt mar 05, 2010 22:01

zrobiłem tak jak było w starym tylko widzi cały czas automat.



ukiloki
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 207
Rejestracja: wt sty 29, 2008 00:05
Lokalizacja: łódź
Kontakt:

Post autor: ukiloki » pt mar 05, 2010 22:08

marcinpiaseczno, jakiej firmy licznik?



marcinpiaseczno
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: wt sie 21, 2007 23:56
Lokalizacja: PIASECZNO

Post autor: marcinpiaseczno » sob mar 06, 2010 00:44

faktycznie ponowne kodowanie gatewaya pomogło, dziękuje za podpowiedź.
pozdrawiam
a zegary są vdo
Ostatnio zmieniony sob mar 06, 2010 00:45 przez marcinpiaseczno, łącznie zmieniany 1 raz.



rangiz9
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 15
Rejestracja: czw lut 07, 2008 15:40
Lokalizacja: Kościerzyna

Post autor: rangiz9 » pn mar 15, 2010 09:57

Mam vw golfa IV 1.9 tdi 90KM z licznikiem 1/2 fis. Czy byłaby możliwość podłączenia fullfis?

Samochód jest z 99 roku, ale model 2000, czy pasował by licznik z innego modelu np Bory z 260km/h na predkosciomierzu



Awatar użytkownika
owies
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 922
Rejestracja: pn gru 29, 2008 18:28
Lokalizacja: Olkusz

Post autor: owies » pn mar 15, 2010 10:29

rangiz9 pisze:Czy byłaby możliwość...
tak
rangiz9 pisze:czy pasował by z 260km/h na predkosciomierzu
raczej to nie stanowi przeszkody


Multifunkcja, FIS, Delta 6 + USB w łokciu, Fotochrom z kompasem, Pikowana deska, PDC
ThermoTop E, Xen, Gwint, 312 heble, Thule, mało mocy, dużo rdzy i trochę zadrapań...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości