Przygasaja swiatla i deska rozdzielcza ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

**Gucio**
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 125
Rejestracja: czw mar 30, 2006 22:37
Lokalizacja: Kraków

Przygasaja swiatla i deska rozdzielcza ??

Post autor: **Gucio** » sob paź 13, 2007 19:11

witam

mam pytanie czego to moze byc wina podczas jazdy i postoju przygasaja mi swiatla na desce rozdzielczej i swiatla do jazdy orientuje sie ktos czemu tak moze sie dziac ???

a i przy okazji pytam tez o wskaznik paliwa bo strasznie ciezko jest mu wstac pomalu sie wznosi noi pomalu opada wy tez tak macie ?????



Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 8878
Rejestracja: pn lis 14, 2005 02:40
Lokalizacja: Kantorowice

Post autor: dziejo » sob paź 13, 2007 19:33

**Gucio** pisze:wy tez tak macie ?????
:bigok: :bigok: :bigok: tak a zwłaszcza jak jest mało paliwa (się gniewa )
sprawdz ładowanie mozliwe ze regulator napięcia siada
zrób experyment załączaj poszczególne odbiorniki pojedynczo wtedy się dowiesz dokładnie co powoduje taki spadek napięcia nie zakładałes zarówek np 90/100??
Ostatnio zmieniony sob paź 13, 2007 19:36 przez dziejo, łącznie zmieniany 2 razy.



**Gucio**
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 125
Rejestracja: czw mar 30, 2006 22:37
Lokalizacja: Kraków

Post autor: **Gucio** » sob paź 13, 2007 20:39

nie nie takich niemam zwykle H4 ale jezeli o paliwo to nie bo na polowie baku by tak robil takze papu to on ma hehe no ok zrobie jak mowisz i napisze co i jak ale zapomnialem dodac ze niezawsze tak sie dzieje dostanie jakiejs napasci i chwilke tak robi :crazy:



Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 26259
Rejestracja: czw lis 18, 2004 22:29
Lokalizacja: Biertowice, Małopolska

Post autor: Paweł Marek » sob paź 13, 2007 21:35

**Gucio** pisze:mam pytanie czego to moze byc wina podczas jazdy i postoju przygasaja mi swiatla na desce rozdzielczej i swiatla do jazdy orientuje sie ktos czemu tak moze sie dziac ???
najpewniej kończą się styki w stacyjce albo altenator zaczyna chwilowo źle ładować, raczej z powodu szczotek ale nie wiadomo.
Zrób taki test: jak przygasną światła włącz długie pociągając i trzymając wajchę kierunków do siebie. Jeśli ich jasność w tym momencie będzie normalna to prawdopodobnie stacyjka, jeśli nadal bedą ciemne to coś z alternatorem albo poluzowane kable do niego itp.


Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot], rolmik i 11 gości