Gasnie gdy rozgrzany

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

roox
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: czw paź 11, 2007 18:52
Lokalizacja: mazowieckie

Gasnie gdy rozgrzany

Post autor: roox » czw paź 11, 2007 20:15

Witam. Jestem tu nowy.
Od jakiegos czasu posiadam MK3 rocznik 94 pojemnosc 1,6 cm3, 75 KM, bezyna bez LPG.
Moj problem pojawil sie w Lato po wymianie paska rozrządu (niewiem czy ta wymiana ma wplyw na objawy). Moj problem polega na tym ze po przejechaniu 3 -10 km auto gasnie podczas jazdy gdy ma ponizej 2,5 tys obrotow. Przy obrotach kolo 3 tysiecy raczej nie gasnie czasami jest krociutka przerwa w zaplonie i jedzie dalej. czesto po przejechaniu kilku kilometrow i zatrzymaniu sie (swiatla, stop) wtedy gasnie na jalowym. Ostatnio dzieje sie to coraz czesciej, nie zawsze ale dosc czesto. Zauwazylem tez zegdy jest rogrzany troszke nierowno pracuje na jalowym. Gdy chodzi na ssaniu nie zgzsla jeszcze nigdy.Bardzo prosze o pomoc. Co wymienic, na co zwrocic uwage ?



Awatar użytkownika
Maćkooo
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2032
Rejestracja: pn cze 25, 2007 11:39
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski

Post autor: Maćkooo » pt paź 12, 2007 13:47

roox pisze:Moj problem pojawil sie w Lato po wymianie paska rozrządu (niewiem czy ta wymiana ma wplyw na objawy).
Wiec trzeba wyciągać wnioski szybkooo :grin: .
ALbo tobie źle ustawili rozrząd . ALe ja raczej stawiam na to iz mechanicy nie dostosowali zapłonu do nowo ustawionego rozrządu .


Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D

http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related

roox
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: czw paź 11, 2007 18:52
Lokalizacja: mazowieckie

Post autor: roox » pt paź 12, 2007 22:44

Rozrząd zmienial znajomy, byle mcaly czas przy tym. ustawil kola na znaki, poluzowal pompe wodna zdjal pasek zalozyl nowynaciaglnal pasek pompa. do zaplonu sie nie dotykal. Gdzxy jest zimny na ssaniu to nie gasnie, dzis zrobilem okolo 50 kilometrowi nie zgasl ani razu.



Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Baidu [Spider] i 17 gości