Wymiana gum w tylnej belce

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

quadra
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 12
Rejestracja: wt maja 08, 2007 22:33
Lokalizacja: wlkp

Wymiana gum w tylnej belce

Post autor: quadra » czw maja 10, 2007 22:52

witam
mam pytanie a mianowice chce wymienic gumy na tylnej belce tylko nie wiem czy jest tam jakas regulacja chodzi mi o to zebym czegos nie przestawil prosze o jakas porade poniewaz w zadnej ksiazce (przynajmniej w tych co ja mam) nie znalazlem nic na ten temat z gory dzieki
Ostatnio zmieniony ndz maja 13, 2007 13:23 przez quadra, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
rabbit1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 267
Rejestracja: śr kwie 05, 2006 01:40
Lokalizacja: Pabianice
Kontakt:

Post autor: rabbit1 » czw maja 10, 2007 22:53

witam na forum :bigok: ,nie ma żadnej regulacji


www.vwtp.phorum.pl Pabianikcki klub vw

quadra
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 12
Rejestracja: wt maja 08, 2007 22:33
Lokalizacja: wlkp

Post autor: quadra » czw maja 10, 2007 23:14

to swietnie bo wymienilem amortyzatory i jak jade po wertepach to mi cos wali ale mysle ze w sobote juz bedzie ok wielkie dzieki



Awatar użytkownika
zodiak
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2584
Rejestracja: pn sty 03, 2005 00:17
Lokalizacja: gdzieś w Polsce

Post autor: zodiak » czw maja 10, 2007 23:19

Regulacji jako takiej nie ma ale z tego co się orientuję ważne jest odpowiednie ustawiwnie gum. Chodzi o prawidłowy kąt (ugięcie belki) przy jakim maja być dokręcone śruby na gumach. Jak się źle ustawi to może szybko szlag trafić gumy.
Ale niech się wypowie ktoś obeznany w temacie.


Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.

Awatar użytkownika
rabbit1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 267
Rejestracja: śr kwie 05, 2006 01:40
Lokalizacja: Pabianice
Kontakt:

Post autor: rabbit1 » czw maja 10, 2007 23:20

raczej nie od tego to chyba stabilizator jest


www.vwtp.phorum.pl Pabianikcki klub vw

quadra
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 12
Rejestracja: wt maja 08, 2007 22:33
Lokalizacja: wlkp

Post autor: quadra » czw maja 10, 2007 23:30

chodzi mi o tylne zawieszenie a tam przeciez nie ma stabilizatora



Awatar użytkownika
zodiak
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2584
Rejestracja: pn sty 03, 2005 00:17
Lokalizacja: gdzieś w Polsce

Post autor: zodiak » czw maja 10, 2007 23:34

quadra pisze:chodzi mi o tylne zawieszenie a tam przeciez nie ma stabilizatora
Ja tam mam w belce stabilizator, ale on w sumie jest "integralną cześcią belki" więc nie w nim "pies pogrzebany", ja bym tam się spierał ze zdaniem, że nieważne jest ustawienie belki. Ale tak jak pisałem, niech się wypowie osoba obeznana w temacie.


Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.

quadra
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 12
Rejestracja: wt maja 08, 2007 22:33
Lokalizacja: wlkp

Post autor: quadra » czw maja 10, 2007 23:41

oj przepraszam faktycznie na tylniej belce jest stabilizator jeszcze raz wielkie dzieki



tomekoref
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: czw maja 03, 2007 18:47
Lokalizacja: Biały Dunajec
Kontakt:

Post autor: tomekoref » czw maja 10, 2007 23:52

Chodzi ci o wymianę silen bloków w tylnej belce nie ma tam żadnej regulacji wiem bo już sam to wymieniałem

[ Dodano: 10 Maj 2007 23:57 ]
jeszcze jedno uważaj przy odkręcaniu wężyków od hamulców cholernie się to ciężko odkręca można je ukręcić


Tomek

Awatar użytkownika
giecu
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 128
Rejestracja: wt mar 27, 2007 18:18
Lokalizacja: gdzies w: ZBI/GD
Kontakt:

Post autor: giecu » pt maja 11, 2007 09:43

wlasnie najwiekszy problem to poodkrecac przewody.wiem bo sam ukrecilem 2 , poza tym nic wielkiego ale pracy jest. tyle ze ja zmienilem cala belke i musialem wszysko przekladac. smialo odkrecaj nic nie poprzestawiasz.


[img]http://img401.imageshack.us/img401/6103/giecu.jpg[/img]
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=47934

mk2g60
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 30
Rejestracja: czw maja 03, 2007 10:22
Lokalizacja: Pyskowice
Kontakt:

Post autor: mk2g60 » pt maja 11, 2007 10:13

witam.
wazne jest tylko zebys dobrze nabil nowe silenbloki! przyuwaz jak sa nabite te stare i do dziela! wiem bo sam to robilem. po wymianie zakladasz cala belke i ona siedzi tak jak ma takze nic nie musisz ustawiac. dosyc durzo grzebania jest przy tym:)
powodzenia



Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości