Zapłon w moim 16v. Foty. Czy wszystko jest ok?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie , o to chodzi że ja nic z tym nie robiłem , sruby są niesymetrycznie , ale na czopie wału korbowego , a z niektórych fotek dochodze do wniosku że sruby na kole zamachowym są jednak symetryczne , kołki ustalające tak samo chyba pozwalaja na przestawienie kola , choć pewny nie jestem , fajnie by było jakby ktoś miał luzem sprzęgło i sprawdził czy sie da czy nie , bo ja mam przestawione bardzo dużo , to nie chodzi o pare stopni , to jest około 1/4 obwodu
[ Dodano: 21 Gru 2008 16:27 ]
mi nie chodzi o rozrząd , tylko o znaki do ustawienia zapłonu , rozrząd mam idealnie
[ Dodano: 21 Gru 2008 16:30 ]
chodzi o to że mam trudności z ustawieniem zapłonu , bo nie mam dobrego punktu do oświetlenia lampą
[ Dodano: 21 Gru 2008 16:27 ]
mi nie chodzi o rozrząd , tylko o znaki do ustawienia zapłonu , rozrząd mam idealnie
[ Dodano: 21 Gru 2008 16:30 ]
chodzi o to że mam trudności z ustawieniem zapłonu , bo nie mam dobrego punktu do oświetlenia lampą
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
to ustaw znak na kole pasowym wału, dodatkowo potwierdz sobie czyto GMP krecać wałem po odkreceniu pierwszej swiecu i zagladajac gdzie jest tłok. Jak ustawisz w GMP to nanieś korektorem albo białą farbą kreskę w odpowiednim miejscu na kole i gotowe.chodzi o to że mam trudności z ustawieniem zapłonu , bo nie mam dobrego punktu do oświetlenia lampą
co do rozstawu śrub mialem na mysli to

dzięki za fotke , to wiem że te śruby są niesymetryczne i nie da sie inaczej przykręcić tego do wału , mi chodzi o śruby na zewnątrz , do nich właśnie jest przykręcone koło zamachowe ze znakami , i czy one są symetryczne oraz czy kołki podejdą tylko w jednej pozycji czy też nie , a co do dorobienia znaku to ok , tylko mnie krew zalewa jak coś jest nie tak jak powinno
, jakbyś był łaskaw i jeśli masz pokrywe koła zobaczyć czy sie da czy nie

- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie da sie zalozyc inaczej niz w jeden wlasciwy sposob bez zniszczenia jakiegos elementu
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
http://images47.fotosik.pl/42/f5fa3dead2f946a7m.jpg[/IMG] poczytajcie tu , jednak jest możliwe złe przykręcenie zamachu , i tu prawdopodobnie tkwi mój problem , widocznie ktoś zmieniał sprzęgło i coś pokiełbasił , ale z drugiej strony jakie to są kołki centrujące skoro ja mam żle przykręcone , a już jeżdże autem 6 lat i nic sie nie dzieje
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
miales do czynienia ze sprzeglem vw, kolki sa tak poustawiane ze nie ma opcji zrobic tego zle czyba ze jak pisalem zniszczy sie zestaw lub kolo, wiec autorowi tego artykulu podziekujemy
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
sam już nie wiem co o tym sądzić , a jak myślisz czy np. jak ktoś założył inny docisk a koło zamachowe jest inne , to nie ma takiej opcji że znaki na zapłon wypadną w innym miejscu ? widze że będe musiał iść do sklepu , poprośić o cały komplet i przymiarke zrobić , wtedy sie dowiem na pewno czy sie da czy nie 

- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
autor tego "artykułu" nie twierdzi wcale że się da je przykręcić odrwrotnie a jedynie przestrzega przed próbą takiego przykręcenia.
Nadintepretecją jest stiwerdzenie że autor stwierdza ze jest to mozliwe. Z prawdą się nie rozminął aczkolwiek mógł doprecyzować. To tak a propos zrozumienia tekstu pisanego bo Ty Evo zawsze masz do ludzi o to pretensję
nie to ze chce ci cos wytykać ale w tym artukule nie ma stwierdzenie że sie da tylko zawarte ostrzezenie przez próbą takiego montażu. Czy się da czy nie to pozostaje kwestiaotwartą, o tym nie ma tam mowy. To drobna, subtelna różnica ale jednak. Słowa "w innym przypadku" nie znaczą że taki inny przypadek jest możliwy. Moze jest moze nie jest, niedoprecyzowano tego. Nie ma sie czegos czepiać imho

- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
otoż ja uważam ze on wcale nie twierdzi że jest to na pewno możiwe a jedynie dopuszcza taką możliwość. Ale faktycznie nie ma co sie nad tym rozwodzić.
Tak czy siak evo mowi ze sie nie da a ksiakza ze sie da, przykład misia faziego tez przemawia za tym iż sie da, ale ja sie nie chce w to mieszać więć się kłoćcie chłopaki miedzy sobą

Tak czy siak evo mowi ze sie nie da a ksiakza ze sie da, przykład misia faziego tez przemawia za tym iż sie da, ale ja sie nie chce w to mieszać więć się kłoćcie chłopaki miedzy sobą