problem z rozrusznikiem - pomocy :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ok:) no wlasnie tylko ale... czy on bedzie wiedzial ze to wlasnie to   zebym nie zakladal czegos co dziala
 zebym nie zakladal czegos co dziala   czy jakis inny objaw tego moze byc?   moze zrobie taka kolejnosc - 1.sprawdze tulejke (lub mimo wszytsko ja wymienie)
  czy jakis inny objaw tego moze byc?   moze zrobie taka kolejnosc - 1.sprawdze tulejke (lub mimo wszytsko ja wymienie)
2. pozwieram te przewody jak napisaliscie wyzej
3. jak nic nie zadziala to przekaznik
a moze jeszcze inne sugesje:)

zebym nie zakladal czegos co dziala
 zebym nie zakladal czegos co dziala   czy jakis inny objaw tego moze byc?   moze zrobie taka kolejnosc - 1.sprawdze tulejke (lub mimo wszytsko ja wymienie)
  czy jakis inny objaw tego moze byc?   moze zrobie taka kolejnosc - 1.sprawdze tulejke (lub mimo wszytsko ja wymienie)2. pozwieram te przewody jak napisaliscie wyzej
3. jak nic nie zadziala to przekaznik
a moze jeszcze inne sugesje:)
no to tak dla upewnienia sie jeszcze zapytam FosGate - czy jest jakis sposob zebym sprawdzil ten przekaznik, zebym wiedzial ze to to? no i [b]czy przy zwieraniu kabli przy uszkodzonym przekazniku jezeli inne rzeczy sa sprawne - czy wtedy powinien zakrecic[/b]? bo jesli zakreci - bede wiedzial ze nie tulejki ani nic tylko raczej przekaznik (tzn nie zadne mechaniczne sprawytypu tulejka,szczotki) ale jakies styki lub przekaznik)  

[ Dodano: Czw Lis 17, 2005 23:27 ] tego sie spodziewalem piszac na tym forum
 tego sie spodziewalem piszac na tym forum

[ Dodano: Czw Lis 17, 2005 23:27 ]
tzn ten gwint gdzie glowny kabel przychodzi a aku i ten mniejszy styk od elektromagnesu zewrzec do kabla aku +- zgadza sie? (jak tracicie cierpliwosc to piszcie hehe ) ale dzieki wam poradygadom pisze:Teorię o spadku napięcia na stacyjce łatwo sprawdzisz. Zerzyj do plusa wkrętakiem zacisk który jest na elektromagnesie. Jeśli odpali to faktycznie może coś z tym być jeśli nieodpali to niejest to spadek napięcia na stacyjce.
					Ostatnio zmieniony pt lis 18, 2005 00:29 przez DmX_81, łącznie zmieniany 1 raz.

jakby nie bylo- dzieki za podpowiedzi - teraz trzymajcie kciuki zeby odpalilo:) chociaz nie wiem czy lepiej zeby to byl przekaznik czy tulejka;) bo jak nie odpali to znaczy ze szukam dalej - zaczne od tulejki:) 
[ Dodano: Pią Lis 18, 2005 11:44 ]
witam wiec tak: rano zwarlem kabel z akumulatora + z gwintem z rozrusznika - czyli tam gdzie + ma byc i z koncowka ktora za zaplon odpowiada (czyli ominalem stacyjke) (a stacyjka byla przekrecona normalnie ) i ten sam objaw - pykanie glosne ze elektomagnes wyskakuje - ale nie kreci!! - czyli to jednak nie spadki napiec ani stacyjka - to juz wiem (tzn tak wynika
 wiec tak: rano zwarlem kabel z akumulatora + z gwintem z rozrusznika - czyli tam gdzie + ma byc i z koncowka ktora za zaplon odpowiada (czyli ominalem stacyjke) (a stacyjka byla przekrecona normalnie ) i ten sam objaw - pykanie glosne ze elektomagnes wyskakuje - ale nie kreci!! - czyli to jednak nie spadki napiec ani stacyjka - to juz wiem (tzn tak wynika  )   jade teraz kupic tulejke - obdzwonilem ok 15 sklepow w zabrzu - dopiero w 16 znalazlem ta tulejke - teraz jade po nia - wezme rozrusznik ktory zaraz wykrece zeby mi dobral odpowiednia tulejke, a moze wygrzebie ta stara... no i potem napisze co po zamontowaniu nowej tulejki bedzie sie dzialo...
 )   jade teraz kupic tulejke - obdzwonilem ok 15 sklepow w zabrzu - dopiero w 16 znalazlem ta tulejke - teraz jade po nia - wezme rozrusznik ktory zaraz wykrece zeby mi dobral odpowiednia tulejke, a moze wygrzebie ta stara... no i potem napisze co po zamontowaniu nowej tulejki bedzie sie dzialo... 
[ Dodano: Pią Lis 18, 2005 15:01 ]

AUTKO ODPALILO
  AUTKO ODPALILO   
   :green_fuck:  hehe - jak to dobrze ze nie moglem dostac nigdzie tulejki - i ze nie rozmontowalem starej poki nie mialem nowej... bo sie okazalo - w rozmowie telefonicznej z pewnym sklepem - ze to nie koniecznie musi byc tulejka - opowiedzialem jakie mam objawy - i pierwsze co powiedzial to moze byc automat - wykrecilem rozrusznik ( teraz 10 min mi to zajelo
  :green_fuck:  hehe - jak to dobrze ze nie moglem dostac nigdzie tulejki - i ze nie rozmontowalem starej poki nie mialem nowej... bo sie okazalo - w rozmowie telefonicznej z pewnym sklepem - ze to nie koniecznie musi byc tulejka - opowiedzialem jakie mam objawy - i pierwsze co powiedzial to moze byc automat - wykrecilem rozrusznik ( teraz 10 min mi to zajelo  ) spakowalem do reklamowki, zadzwonilem po kumpla  (golf2 gti) smigalismy miedzy autami
 ) spakowalem do reklamowki, zadzwonilem po kumpla  (golf2 gti) smigalismy miedzy autami   w sklepie podalem rozrusznik - wyszedl na 10 min, wrocil, powiedzial ze trzeba zalozyc automat ( mial byc z bosha za 55zl - bo takie sa do golfow... ale ja mam wersja japonska hehe krotka wersja podobno byla - i mialem automat hitashi - za 80 zl:( ) zalozyl, przyjechalem, podlaczylem - i brum brum - rundka po osiedlu i z rogalem na twarzy na obiad . chcialem wszystkim podziekowac za pomoc - bardzo sie przydala - to byla moja pierwsza "naprawa" i mi sie spodobalo:) nie wazny byl chłód na dworze, wazne ze dziala
  w sklepie podalem rozrusznik - wyszedl na 10 min, wrocil, powiedzial ze trzeba zalozyc automat ( mial byc z bosha za 55zl - bo takie sa do golfow... ale ja mam wersja japonska hehe krotka wersja podobno byla - i mialem automat hitashi - za 80 zl:( ) zalozyl, przyjechalem, podlaczylem - i brum brum - rundka po osiedlu i z rogalem na twarzy na obiad . chcialem wszystkim podziekowac za pomoc - bardzo sie przydala - to byla moja pierwsza "naprawa" i mi sie spodobalo:) nie wazny byl chłód na dworze, wazne ze dziala  i ze sam -  z pomoca forumowiczow sie udalo
 i ze sam -  z pomoca forumowiczow sie udalo  

[ Dodano: Pią Lis 18, 2005 15:04 ] 

[ Dodano: Pią Lis 18, 2005 11:44 ]
witam
 wiec tak: rano zwarlem kabel z akumulatora + z gwintem z rozrusznika - czyli tam gdzie + ma byc i z koncowka ktora za zaplon odpowiada (czyli ominalem stacyjke) (a stacyjka byla przekrecona normalnie ) i ten sam objaw - pykanie glosne ze elektomagnes wyskakuje - ale nie kreci!! - czyli to jednak nie spadki napiec ani stacyjka - to juz wiem (tzn tak wynika
 wiec tak: rano zwarlem kabel z akumulatora + z gwintem z rozrusznika - czyli tam gdzie + ma byc i z koncowka ktora za zaplon odpowiada (czyli ominalem stacyjke) (a stacyjka byla przekrecona normalnie ) i ten sam objaw - pykanie glosne ze elektomagnes wyskakuje - ale nie kreci!! - czyli to jednak nie spadki napiec ani stacyjka - to juz wiem (tzn tak wynika  )   jade teraz kupic tulejke - obdzwonilem ok 15 sklepow w zabrzu - dopiero w 16 znalazlem ta tulejke - teraz jade po nia - wezme rozrusznik ktory zaraz wykrece zeby mi dobral odpowiednia tulejke, a moze wygrzebie ta stara... no i potem napisze co po zamontowaniu nowej tulejki bedzie sie dzialo...
 )   jade teraz kupic tulejke - obdzwonilem ok 15 sklepow w zabrzu - dopiero w 16 znalazlem ta tulejke - teraz jade po nia - wezme rozrusznik ktory zaraz wykrece zeby mi dobral odpowiednia tulejke, a moze wygrzebie ta stara... no i potem napisze co po zamontowaniu nowej tulejki bedzie sie dzialo... [ Dodano: Pią Lis 18, 2005 15:01 ]

AUTKO ODPALILO
  AUTKO ODPALILO   
   :green_fuck:  hehe - jak to dobrze ze nie moglem dostac nigdzie tulejki - i ze nie rozmontowalem starej poki nie mialem nowej... bo sie okazalo - w rozmowie telefonicznej z pewnym sklepem - ze to nie koniecznie musi byc tulejka - opowiedzialem jakie mam objawy - i pierwsze co powiedzial to moze byc automat - wykrecilem rozrusznik ( teraz 10 min mi to zajelo
  :green_fuck:  hehe - jak to dobrze ze nie moglem dostac nigdzie tulejki - i ze nie rozmontowalem starej poki nie mialem nowej... bo sie okazalo - w rozmowie telefonicznej z pewnym sklepem - ze to nie koniecznie musi byc tulejka - opowiedzialem jakie mam objawy - i pierwsze co powiedzial to moze byc automat - wykrecilem rozrusznik ( teraz 10 min mi to zajelo  ) spakowalem do reklamowki, zadzwonilem po kumpla  (golf2 gti) smigalismy miedzy autami
 ) spakowalem do reklamowki, zadzwonilem po kumpla  (golf2 gti) smigalismy miedzy autami   w sklepie podalem rozrusznik - wyszedl na 10 min, wrocil, powiedzial ze trzeba zalozyc automat ( mial byc z bosha za 55zl - bo takie sa do golfow... ale ja mam wersja japonska hehe krotka wersja podobno byla - i mialem automat hitashi - za 80 zl:( ) zalozyl, przyjechalem, podlaczylem - i brum brum - rundka po osiedlu i z rogalem na twarzy na obiad . chcialem wszystkim podziekowac za pomoc - bardzo sie przydala - to byla moja pierwsza "naprawa" i mi sie spodobalo:) nie wazny byl chłód na dworze, wazne ze dziala
  w sklepie podalem rozrusznik - wyszedl na 10 min, wrocil, powiedzial ze trzeba zalozyc automat ( mial byc z bosha za 55zl - bo takie sa do golfow... ale ja mam wersja japonska hehe krotka wersja podobno byla - i mialem automat hitashi - za 80 zl:( ) zalozyl, przyjechalem, podlaczylem - i brum brum - rundka po osiedlu i z rogalem na twarzy na obiad . chcialem wszystkim podziekowac za pomoc - bardzo sie przydala - to byla moja pierwsza "naprawa" i mi sie spodobalo:) nie wazny byl chłód na dworze, wazne ze dziala  i ze sam -  z pomoca forumowiczow sie udalo
 i ze sam -  z pomoca forumowiczow sie udalo  

[ Dodano: Pią Lis 18, 2005 15:04 ]
to chyba bylo togadom pisze: Jeżeli niezakręci to znaczy że masz spalony rozrusznik. .

===slucham tylko najlepszej muzy, jezdze autem najlepszej marki===
(O===vw===O)
						(O===vw===O)
Na ucho i na oko to niejeden umarł. Lampa i tyle.gadom pisze:Potrzebna by była lampa stroboskopowa ale jak masz jakiegoś maechaniora to ci ustawi na słuch. Sprawdź najpierw czy masz w dobrej kolejności podłączone przewody wysokiego napięcia (kolejność zapłonu).
MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!