Co jest przyczyną(myślę że wiem) i jak ją "wyleczyć"? Zanim zaproponuję cokolwiek to proszę o opinie co do przyczyny...

Wypinanie odpowietrznika nie jest rozwiązaniem.Jest tylko doraźnym odejściem od usterki.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
przecież pisałem już jak zlikwidować wycieki oleju a przyczyną jest rozkalibrowanie górnego gniazda wewnątrz zaworu EGR przez które to gniazdo pomiędzy tłoczkiem zaworu EGR dostaje się olej do komory równania ciśnienia membrany sterującej EGR-em i olej wylewa się z otworków odpowietrzających widocznych po obydwu stronach obudowy pod grzybkiem podciśnieniowym, cóż tu więcej dywagować skoro wiadomo o co chodzi.oldstaszek pisze:EGR - czyszczenie tego zaworu to leczenie skutków.
Co jest przyczyną(myślę że wiem) i jak ją "wyleczyć"? Zanim zaproponuję cokolwiek to proszę o opinie co do przyczyny...
no właśnie, napisz w końcu o co Ci chodzi bo nie mam, ja ani zapewne inni, zamiaru łamać w tym temacie Twojego szyfru Enigmy.oldstaszek pisze:@SZTOMEL - długo będziemy tak się przekomarzać?
możesz mi wskazać kanały do płukania przed tym zaworem a już zwłaszcza za nim w silniku ALH, AGR, AHF i ASV ?oldstaszek pisze:Dobrze przemyć/przeczyścić tak zawór jak i kanały przed i za zaworem
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 89 gości