Swiatło w bagażniku nie gaśnie!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Bednarus
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Bednarus » pn sty 07, 2008 22:57

TOMMy_VW pisze:Gdzie to dokładnie jest, bo nie wiem o które miejsce chodzi
Jak otworzysz klapę, to z lewej i prawej strony przy zawiasach są gumy osłaniające przewody. Nie wiem, z której strony jest ten przewód co idzie do włącznika.

Mała rada. Jeżeli sprawdzasz jakiś włącznik to nie rób tego na takiej zasadzie na jakiej on działa. Czyli jak coś się wciska to nie wciskaj tego, tylko wypnij kostkę od tego ustrojstwa. Bo co ta za różnica, jeżeli jakiś włącznik jest popsuty, czy został on wciśnięty palcem czy załóżmy drzwiami albo maską.
Także nie wciskaj palcem tego włącznika pod maską, tylko wypnij kostkę od niego (jeżeli istnieje taka możliwość)

TOMMy_VW
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: TOMMy_VW » wt sty 08, 2008 00:13

Bednarus pisze:Jak otworzysz klapę, to z lewej i prawej strony przy zawiasach są gumy osłaniające przewody. Nie wiem, z której strony jest ten przewód co idzie do włącznika.
Dzięki to posprawdzam to jutro :bigok:

[ Dodano: 13 Sty 2008 14:07 ]
W piątek się wziąłem za to wszystko i wybebeszyłem cały bagażnik ;p Znalazłem winowajcę i to był mały kabelek (żółty), który odchodzi od tej żaróweczki. On się najwyraźniej przegiął gdzieś i powodował taką usterkę. Wyprostowałem go i zabezpieczyłem tak jak powinien być i teraz lampka gaśnie, a alarm na klapie się uzbraja. Czujnik zamykania w klapie jest sprawny. Dziękuję wszystkim za pomoc.

[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”