Mam problem z mk3.Pod zderzakiem mam termometr podlaczony a na mfa nie chce wejsc w opcje temperatura,poza tym na climatronicu najpierw po wlaczeniu auta wyswietla sie temeratura na zewnatrz ale wtedy nie dziala zaden z przyciskow na climatronicu.Po jakiejs minucie na wyswietlaczu zamiast teperatury wyswietla sie napis he i juz wtedy wszysko dziala normalnie.Czy ktos ma pomysl o co moze chodzic?Bo ja mysle ze przy climatronicu sa 2 termometry zewnetrzne jeden do mfa a drugi do climatronica.Jeden termometr jest pod zderzakiem i juz go nawet wymienilem ale to nic nie dalo tylko nie wiem gdzie moze byc drugi.Z gory dzieki za odpowiedz.
problem z climatronic mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z climatronic mk3
Witam!!!
Mam problem z mk3.Pod zderzakiem mam termometr podlaczony a na mfa nie chce wejsc w opcje temperatura,poza tym na climatronicu najpierw po wlaczeniu auta wyswietla sie temeratura na zewnatrz ale wtedy nie dziala zaden z przyciskow na climatronicu.Po jakiejs minucie na wyswietlaczu zamiast teperatury wyswietla sie napis he i juz wtedy wszysko dziala normalnie.Czy ktos ma pomysl o co moze chodzic?Bo ja mysle ze przy climatronicu sa 2 termometry zewnetrzne jeden do mfa a drugi do climatronica.Jeden termometr jest pod zderzakiem i juz go nawet wymienilem ale to nic nie dalo tylko nie wiem gdzie moze byc drugi.Z gory dzieki za odpowiedz.
Nie szukaj problemu, bo go nie ma. Widac to prawda co pisza w instrukcji...
Patrz przypis na dole - http://vw2.info/galerie/mk3/Data/page.htm?45,0
Co do drugiego czujnika to jest on chyba pod plastikowym podszybiem kolo ECU.
Przy zwyklej klimie i braku MFA jest tylko w/w. Przy climatronic sa dwa...
Patrz przypis na dole - http://vw2.info/galerie/mk3/Data/page.htm?45,0
Co do drugiego czujnika to jest on chyba pod plastikowym podszybiem kolo ECU.
Przy zwyklej klimie i braku MFA jest tylko w/w. Przy climatronic sa dwa...
-
tomala2301
- Mały gagatek

- Kontakt:
tak naodwrót przejezyczenie. ja równiez myslałem kiedys ze mam zepsuty czujnik mfa, wkladałem 2 inne czujniki i było to samo. az dorwałem instrukcje do vw i było tam napisane ze temp zew. pokazuje tylko climatronic.inek01 pisze:Hmm, chyba na odwrotku_bi pisze:rzy climatronicu ta opcja jest wyłączona, poniewaz pokazuje ta temp mfaNie pokazuje MFA, bo pokazuje climatronic...