Nie zapalająca się kontrolka "check engine" przy o
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie zapalająca się kontrolka "check engine" przy o
Witam. Mam pytanie, a raczej mały problem. W moim MK IV podczas odpalania samochodu przy przekręceniu stacyjki nie zapala się kontrolka "check engine", która normalnie powinna się na chwilę zapalić i zaraz zgasnąć. Czy wie ktoś może co jest nie tak i czemu ona się w ogóle nie zapala?Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam
Re: Nie zapalająca się kontrolka "check engine" pr
Jaki masz silnik?BLast pisze:Witam. Mam pytanie, a raczej mały problem. W moim MK IV podczas odpalania samochodu przy przekręceniu stacyjki nie zapala się kontrolka "check engine", która normalnie powinna się na chwilę zapalić i zaraz zgasnąć. Czy wie ktoś może co jest nie tak i czemu ona się w ogóle nie zapala?Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam
nie wiem co masz za silnik ale przypuszczam, że benzynka ale jeśli mimo braku kontrolki silnik odpala to będzie usterka samej kontrolki, błąd jej usterki z pewnością wskaże Vag-Com po jego podpięciu do samochodu, trzeba będzie pewnie zdemontować zegary i sprawdzić połączenia oraz samą kontrolkę - o demontażu zegarów znajdziesz porady na forum w szukajce.
Re: Nie zapalająca się kontrolka "check engine" pr
2.3 V5...Samochód normalnie odpala, nic się nie dzieje, niedawno go kupiłem, przejechałem nim jakieś 1000 km i na razie jest wszystko oki.PinkFloyd pisze:Jaki masz silnik?BLast pisze:Witam. Mam pytanie, a raczej mały problem. W moim MK IV podczas odpalania samochodu przy przekręceniu stacyjki nie zapala się kontrolka "check engine", która normalnie powinna się na chwilę zapalić i zaraz zgasnąć. Czy wie ktoś może co jest nie tak i czemu ona się w ogóle nie zapala?Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt wrz 01, 2009 22:46 przez BLast, łącznie zmieniany 1 raz.
powinna się zapalić podczas włączania kluczykiem zapłonu, jej zapalenie się i gaśnięcie świadczy o jej prawidłowym działaniu podczas tzw. "autodiagnozy" podobnie jest w silniku diesla - jeśli po przekręceniu kluczyka nie zapali się i nie zgaśnie kontrolka świec żarowych to silnika się nie uruchomi (chyba, że przepaleniu uległa tylko sama kontrolka).