Mam problem z szyberdachem. Po kupnie nie działał sprawdziłem szyber był
odłączony podłączyłem go i gdy naciskam na przycisk wywala mi
bezpiecznik 21. Czytałem wczoraj na forum dziś udałem się do auta i sprawdzałem
imbusem czy szyberdach suwa się na prowadnicy. Suwa i chodzi lekko elegancko.
Czyli przypuszczam, że walnięty silniczek. Co wy sądzicie na ten tam? Mam
też do Was pytanie czy ciężko wymienić silniczek na nowy:) Pozdrawiam i
czekam na porady:)
Problem z szyberdachem wywala bezpiecznik 21 proszę o poradę
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Podaj na silniczek + i - z aku pomijajac wlacznik i sprawdz czy bedzie latac.
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
-
- Użytkownik
czym najlepiej czyścić zaśnieżałą płytkę sorry za takie pytania , ale do końca nie jestem znawcą:)
[ Dodano: 15 Mar 2009 13:47 ]
zaśniedziałą sorry za literówkę
[ Dodano: 15 Mar 2009 17:30 ]
wyeliminowałem problem wysadzania bezpieczników okazało się, że przyciski to powodowały bo wyszła jedna blaszka i dotykała innych. Już myślałem, że to to powoduje, że szyberdach nie działa, ale dziwna reakcja. Wpierw nie reagował tylko było takie stukniecie słychać w silniczku "PUK" i za każdym razem jak nacisnę przycisk. Potem nagle wcisnąłem środkowy przycisk i szyberdach się otworzył do góry, ale schować się nie chciał i tak kilka razy zareagował, a potem już pupa nic. Słychać tylko te "PUK" za każdym razem jak nacisnę w przycisk
[ Dodano: 15 Mar 2009 20:15 ]
Pokażę Wam jak wygląda cała płytka ze światłem gdzie obok podłączam te przyciski do szyberdachu i płytkę od tych przycisków. Podłączyłem puki co przyciski do szyberdachu zauważyłem, że przycisk na zdjęciu pierwszy od lewej, gdy go nacisnę gaśnie podświetlenie przycisków w pozostałych tego nie ma może to ma też jakiś wpływ?
oraz prezentuję Wam płytkę, która jest bardzo ośniedziała, ale tam światło działa może ona też ma jakiś wpływ na szyber ratuje się czym się da zobaczcie
i pytanie czym ją da się wyczyścić. Pozdrawiam czekam na odp:)
[ Dodano: 15 Mar 2009 13:47 ]
zaśniedziałą sorry za literówkę

[ Dodano: 15 Mar 2009 17:30 ]
wyeliminowałem problem wysadzania bezpieczników okazało się, że przyciski to powodowały bo wyszła jedna blaszka i dotykała innych. Już myślałem, że to to powoduje, że szyberdach nie działa, ale dziwna reakcja. Wpierw nie reagował tylko było takie stukniecie słychać w silniczku "PUK" i za każdym razem jak nacisnę przycisk. Potem nagle wcisnąłem środkowy przycisk i szyberdach się otworzył do góry, ale schować się nie chciał i tak kilka razy zareagował, a potem już pupa nic. Słychać tylko te "PUK" za każdym razem jak nacisnę w przycisk
[ Dodano: 15 Mar 2009 20:15 ]
Pokażę Wam jak wygląda cała płytka ze światłem gdzie obok podłączam te przyciski do szyberdachu i płytkę od tych przycisków. Podłączyłem puki co przyciski do szyberdachu zauważyłem, że przycisk na zdjęciu pierwszy od lewej, gdy go nacisnę gaśnie podświetlenie przycisków w pozostałych tego nie ma może to ma też jakiś wpływ?

Miełem to samo.
poczytaj mój post w temacie poniżej, jeśli znasz się trochę na elektronice to sobie poradzisz
TUTAJ
poczytaj mój post w temacie poniżej, jeśli znasz się trochę na elektronice to sobie poradzisz
TUTAJ
zapraszam do oceny mojego golfika:
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=159996[/url]
[b]Kupię ciemne kierunki w zderzak ori FER lub HELLA[/b]
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=159996[/url]
[b]Kupię ciemne kierunki w zderzak ori FER lub HELLA[/b]