Nie mając kompa, doradca serwisowy w Noma2 ponformował mnie, że może to być przez paliwo lub inne czynniki oraz zalecił naturalnie odwiedzenie serwisu.
W końcu podpiąłem pod kompa. Błąd skasowany. Przejechałem zaraz potem ok. 20km na niskich i wysokich obrotach. Kontrolka jak narazie nie włączyła się. Błąd był taki:
17480 - NOx SENSOR (G295) Heater Control Circuit Malfunction. P1072-008 - Implansible Signal
Czy może jest ktoś w stanie podpowiedzieć, co jest przyczyną powstania błedu 17480, a przy okazji doradzić jak pozbyć się tej usterki (czy czeka mnie wymiana jakiegoś np. czujnika, czy wystarczy regulacja- programowo)?
Dodam, że po skasowaniu błędu, kontrolka włączyła sie ponownie dnia następnego po przejechaniu ok. 10km. Praca silnika 1.6 FSI (na "słuch", wg obrotomierza, w jeździe) równomierna, czyli można powiedzieć działa normalnie.
Czytałem na forum, iż można próbować niby czyścić jakiś zawór, tylko czy to odniesie skutek?

nie wiedzialem czy sie smiac czy plakac..ale zaplacic musialem, wiec to troche zabolalo
 nie wiedzialem czy sie smiac czy plakac..ale zaplacic musialem, wiec to troche zabolalo  i teraz mam 65k km i znow lampka sie zapalila,wiec podjechalem dzis do mojego ukochanego dealer'a i tym razem f(L)achowcy wymyslili, ze zmienia mi oprogramowanie, zobaczymy co z tego bedzie, bo juz powoli trace cierpliwosc..
 i teraz mam 65k km i znow lampka sie zapalila,wiec podjechalem dzis do mojego ukochanego dealer'a i tym razem f(L)achowcy wymyslili, ze zmienia mi oprogramowanie, zobaczymy co z tego bedzie, bo juz powoli trace cierpliwosc..