Golf V sonda lambda
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf V sonda lambda
Witam,
mógłby ktoś objaśnić, pokazać jakiekolwiek zdjęcia jak wygląda sonda lambda? jak ja wymienic? jaki rodzaj itp. Może być jakiś odnośnik do tej części. Posiadam Golfa V 1.6, jak trzeba jakieś jeszcze info na temat samochodu to dopisze
mógłby ktoś objaśnić, pokazać jakiekolwiek zdjęcia jak wygląda sonda lambda? jak ja wymienic? jaki rodzaj itp. Może być jakiś odnośnik do tej części. Posiadam Golfa V 1.6, jak trzeba jakieś jeszcze info na temat samochodu to dopisze
- Pablo Corrado
- Forum Master
Golf V sonda lambda
Przede wszystkim trzeba wiedzieć, którą sondę masz do wymiany.
Co mówi diagnoza? JAkie są objawy i czy to na pewno usterka którejś z sond?
Co mówi diagnoza? JAkie są objawy i czy to na pewno usterka którejś z sond?
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Golf V sonda lambda
jestem w tych sprawach zielony, a o to tata właśnie prosił bym się dowiedział. Jedynie co mi mówił to że świeci się kontrolka silnika? na żółto i że na pewno to jest sonda, było to sprawdzane komputerowo. Że jest przerwany kabel czy coś w ten deseń. Dokładnie chodzi mu o to jaka to wersja, chyba że to nie ma znaczenia i w którym miejscu się ona znajduje w silniku by mógł sobie wymienić. Miło by było gdyby był jakiś screen tego albo jakiś obrazek ilustrujący. itp. : )
Edit:
Ta kontrolka się tylko świeci, wyczytał również że to usterka powoduje pogorszenie się składu spalin. No i ważne jest to gdzie ona się znajduje i ile ma kabli.
Edit:
Ta kontrolka się tylko świeci, wyczytał również że to usterka powoduje pogorszenie się składu spalin. No i ważne jest to gdzie ona się znajduje i ile ma kabli.
Ostatnio zmieniony wt lis 20, 2012 22:34 przez eloo12345, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Golf V sonda lambda
http://www.google.pl/search?q=sonda%20l ... 4QTUy4GoDA" onclick="window.open(this.href);return false;eloo12345 pisze:mógłby ktoś objaśnić, pokazać jakiekolwiek zdjęcia jak wygląda sonda lambda?
eloo12345 pisze:że na pewno to jest sonda
to albo sonda albo kabel...eloo12345 pisze:Że jest przerwany kabel
wersja sondy ??eloo12345 pisze:Dokładnie chodzi mu o to jaka to wersja
Golf V sonda lambda
no pokazało że jest właśnie kabel uszkodzony a ze zdjęć których pokazałeś wychodzi na to że ta sonda ma kabel. Ale bardziej mi chodzi gdzie ona się znajduje i luknijcie na posta wyżej Edit.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Golf V sonda lambda
tyle że sondy są dwie...jednej możesz szukać pod autem w okolicach katalizatora a drugiej pod maską - jak wygląda to już wiesz
Golf V sonda lambda
dzieki wielkie : ) ogarnalem sobie a jak bym cos jeszcze nie wiedzial bede tu pisal.