Dym z kartek wentylatorów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- beRRo
- Użytkownik
- Silnik: AKL
- Kontakt:
Dym z kartek wentylatorów
Witam dziś po 48 godzinach spoczynku i próbie odpaleniu auta wydobył mi się dym z kartek wentylatorów i silnik zgasł lub inaczej chodził jak na jednym garze. Otworzyłem maskę i najbardziej widoczny był dym spod tego czarnego kółka co na foto.
Dodam że po drugiej próbie zapalił bez problemu i dym się już nie wydobywał. Pierwszy raz mam taką sytuację.
Dodam że po drugiej próbie zapalił bez problemu i dym się już nie wydobywał. Pierwszy raz mam taką sytuację.
- beRRo
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Dym z kartek wentylatorów
Ostatnio czyściłem wszystko. A czemu niby otwarty by był zawór skoro zapalam bez dodawania gazu.
- beRRo
- Użytkownik
- Kontakt:
Dodam że dziś mi dusił się po dodawaniu gazu... I stopniowo wchodził na obroty... może to być wina oleju gromadzonego się w dolocie bo już wymieniany był 1.5 roku temu? Jutro podłącze go pod vaga zobaczymy co pokaże jeszcze.
------------------
EDIT
Dziś wyskoczyły takie błędy, dodam że przepustnica była czyszczona + adoptowana, dolot szczelny, sonda też sprawna. Nie mam pomysłu już co to może być winą?
Ten drugi błąd to chyba od czujnika ciśnienia na pompie wspomagania układu kierowniczego.
- beRRo
- Użytkownik
- Kontakt:
Ma I to dużo. Szczególnie na biegu jałowym i szczególnie w silniku 1,6 8v.
Lektura jest na forum także zapraszam do czytania.
Lektura jest na forum także zapraszam do czytania.
odepnij czujnik i zobaczysz poprawę z obrotami. Nikt Cię tu nie wkręca
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- beRRo
- Użytkownik
- Kontakt:
Panowie gdzie dokładnie ten czujnik się znajduje? Bo jutro mam więcej czasu to bym sprawdził czy jest jakaś poprawa po wypięciu. Mają wtedy obroty falować z tego co rozumiem.
jak pamiętam na wężu wychodzącym z pompy wspomy - tak raczej niżej
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
- beRRo
- Użytkownik
- Kontakt:
Dziś po wypięciu wtyczki od czujnika nawet vag nie wyłapał błędów żadnych, jechałem nawet 3km bez wpiętej wtyczki żadnej różnicy w obrotach nie odczułem ani na kierownicy że ciężej chodzi. Dodam że po wpięciu działa tak samo jak i bez wpiętej wtyczki. Dziwna sytuacja jest z wypiętą wtyczką i nawet komputer tego nie pokazuje (błędu)....
- beRRo
- Użytkownik
- Kontakt:
Czyli mam rozumieć że czujnik ten jest w dobrym stanie? Skoro nie wywala błędu. Lub może miernikiem sprawdzić chociaż nie wiem jakie wartości powinny być prawidłowe.
Skoro na podpiętym nie falują ci obroty na biegu jałowym oraz jeżeli podczas kręcenia kierownicą również na biegu jałowym nie spadają obroty to jest sprawny.