1.4 AKQ Rozrząd
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
1.4 AKQ Rozrząd
Witam wszystkich!
Wczoraj, podczas powrotu do domu, golfik nagle postanowił sobie zgasnąć. Gdy się zatrzymałem i zdjąłem obudowę rozrządu, ujrzałem coś niepokojącego.
Jak myślicie, mogło coś przeskoczyć? Coś bardzo poważnego mogło się stać, zaznaczę, że tak jak widać, nie zerwał się do końca.
Pozdriawiam
Wczoraj, podczas powrotu do domu, golfik nagle postanowił sobie zgasnąć. Gdy się zatrzymałem i zdjąłem obudowę rozrządu, ujrzałem coś niepokojącego.
Jak myślicie, mogło coś przeskoczyć? Coś bardzo poważnego mogło się stać, zaznaczę, że tak jak widać, nie zerwał się do końca.
Pozdriawiam
-
- VWGolf.pl Killer
Re: 1.4 AKQ Rozrząd
jak Zgasł to na pewno się przestawił. ustaw na znaki i sprawdź ile się przestawił. pewnie jak założysz nowy rozrząd powinno śmigać
-
- Gadatliwa bestia
Obawiam sie, ze raczej pogielo zawory - tam nie ma duzego pola manewru w 16V.
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
-
- Nowicjusz
Jest opcja, że mogły się zderzyc i nie wydać żadnego dźwięku? Gdy właśnie auto mi zgasło to nic takiego charakterystycznego nie usłyszałem:/
Jako, iż nie jestem mechanikiem, i nie chcę tego rozbierać, chciałbym tylko obrócić wałem i zobaczyć o ile się przesuneło, jest to możliwe bez zdejmowania koła pasowego/paska osprzętu?muszkatobiasz pisze: ↑ndz lut 09, 2020 20:58jak Zgasł to na pewno się przestawił. ustaw na znaki i sprawdź ile się przestawił. pewnie jak założysz nowy rozrząd powinno śmigać
-
- VWGolf.pl Killer
O tyle dobrze że pasek nie pękł i dlatego jest możliwe że będzie wszystko ok miałem podobny przypadek w 2.0tdi 16v i tam przy próbie obrotu wałem dochodziło do kontaktu z zaworami a mimo to auto chodzi do dziś
Wrzuć 3bieg i ciągnij za pas do przodu aż górne koła ustawisz na znak czyli śrubę fi 6albo 8 w jedno i drugie koło bo możliwe że tylko tu się rozjechały wałki a znak z wału powinien być na skrzyni biegów na kole zamachowym czyli na górze skrzyni przy bloku silnika jest plastikowa nakrętka odkreć ja i zobaczysz nosek i kreskę na kole
Wrzuć 3bieg i ciągnij za pas do przodu aż górne koła ustawisz na znak czyli śrubę fi 6albo 8 w jedno i drugie koło bo możliwe że tylko tu się rozjechały wałki a znak z wału powinien być na skrzyni biegów na kole zamachowym czyli na górze skrzyni przy bloku silnika jest plastikowa nakrętka odkreć ja i zobaczysz nosek i kreskę na kole