1.6 SR + LPG Problemy na gorącym silniku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1.6 SR + LPG Problemy na gorącym silniku
Od jakiegoś momentu w moim 1.6 SR + LPG występuje problem mianowicie zimny odpala super i jedzie po dobiciu temperatury do 90 stopni dość często zacinają się obroty na 4.1 tyś i po dodaniu gazu jedynie co to go muli i zaczyna szarpać po odpuszczeniu jedzie normalnie najczęściej już go nie gaszę tylko dojeżdzam tak w wybrane miejsce bo dodatkowo na 90 stopniach ciężko odpala lub nie odpala na benzynie i trzeba odpalać na gazie, gdzie szukać problemu ? Aktualnie jedyną trasę jaką robię to praca - dom ale problemy te pojawiły się już wcześniej.
Re: 1.6 SR + LPG Problemy na gorącym silniku
A co robi na benzynie? Wyeliminuj jedno źródło zasilania.
Jechałem na benzynie i to samo obroty w pewnym momencie skoczyły i dojechałem do domu już na zaciętej , pod domem po zgaszeniu odpalił normalnie z obrotami zwykłymi, po 5 min znów miał ciężko odpalić
Zacznij od podstawowych rzeczy. Czy dolot szczelny? Przy takich wyraźnych objawach podłączenie komputera powinno pokazać winnego.
Problem odnaleziony, sterownik silnika do wymiany już wiem dlaczego check się mnie dotyczył
-
- Mały gagatek
- Auto: MK4-V50-KIA-VITO-BMW
- Silnik: BFQ