nie odpala, iskre daje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
nie odpala, iskre daje
Witam
Posiadam Golfa IV z silnikiem 1.6 SR AKL (bez lpg) z 1998r. Mam następujący problem: samochód ma problem z odpaleniem jak jest zimny. Dopiero za którymś razem odpali. Po odpaleniu i zgaszeniu silnika nie ma już tego problemu ponieważ zapala od razu. Jak nie odpala to daje iskrę. Przewody, świece i czujnik temperatury wymieniony. Dodam, że po podpięciu do komputera pokazuje błąd G40 czyli czujnik Halla (515) oraz zwarcie na masę (557).
Ktoś coś?
Posiadam Golfa IV z silnikiem 1.6 SR AKL (bez lpg) z 1998r. Mam następujący problem: samochód ma problem z odpaleniem jak jest zimny. Dopiero za którymś razem odpali. Po odpaleniu i zgaszeniu silnika nie ma już tego problemu ponieważ zapala od razu. Jak nie odpala to daje iskrę. Przewody, świece i czujnik temperatury wymieniony. Dodam, że po podpięciu do komputera pokazuje błąd G40 czyli czujnik Halla (515) oraz zwarcie na masę (557).
Ktoś coś?
nie odpala, iskre daje
Przy uszkodzonym hallu może silnik mieć kłopoty z uruchomieniem. Sprawdź też czy nie cofa ci się paliwo tzn czy nie występuje zbyt mocny spadek ciśnienia paliwa w układzie.
nie odpala, iskre daje
Iskra może być tylko w złym czasie bo sygnał z Halla może nie pokazywać dokładnie w jakim położeniu jest aktualnie wałek rozrządu.
nie odpala, iskre daje
Podczas jazdy występuje tylko błąd zwarcie na masę (557). Poza tym chyba czujnik Halla objawiałby się trochę inaczej tzn. auto przerywałoby, gasłoby na rozgrzanym silniku? A u mnie nie ma takich problemów. Jedynie trzeba kręcić z 4-5razy na zimnym silniku aż w końcu odpali. I po zgaszeniu już pali ok, za każdym razem.
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country