GOLF 1.6 SR Pali bezpiecznik nr 29
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
Jaka może być przyczyna, że po wymianie bezpiecznika nr 29 na nowy i po przekręceniu zapłonu pali bezpiecznik i silnik nie chce zapalić.
Z góry dziękuje za porady.
Jaka może być przyczyna, że po wymianie bezpiecznika nr 29 na nowy i po przekręceniu zapłonu pali bezpiecznik i silnik nie chce zapalić.
Zwarcie w obwodzie. Trzeba sprawdzić przewody odchodzące z tego bezpiecznika.
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Re: GOLF 1.6 SR Pali bezpiecznik nr 29
Zasila kompa silnika i cewkę zapłonową. Odepnij cewkę zapłonową i zrób test czy spali bezpiecznik.ph.gemil pisze:Witam,
Dobrze, dziś to sprawdzę, odepnę cewkę i posprawdzam.
Zamówiłem sobie interfejs diagnostyczny do tego autka, tylko pewnie nie będzie mógł się połączyć przy przepalonym bezpieczniku
Zamówiłem sobie interfejs diagnostyczny do tego autka, tylko pewnie nie będzie mógł się połączyć przy przepalonym bezpieczniku
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Może tak być.ph.gemil pisze:tylko pewnie nie będzie mógł się połączyć przy przepalonym bezpieczniku
Przyczyną była uszkodzona cewka zapłonowa - dzięki za poradę.
Po wymianie cewki bezpiecznika już nie pali. silnik został uruchomiony.
Teraz jak bezpiecznik cały i zdrowy to bez problemu połączełem się VAGiem KKL i usunąłem błędy.
Pozostaje jeszcze jedna usterka. Cały czas pokazuje na VAGu uszkodzenie czujnika położenia wału.
Przejechałem się i auto nie ma mocy się rozpędzić. Czujnik zamówiony i zobaczymy. Napiszę jak wymienie
Po wymianie cewki bezpiecznika już nie pali. silnik został uruchomiony.
Teraz jak bezpiecznik cały i zdrowy to bez problemu połączełem się VAGiem KKL i usunąłem błędy.
Pozostaje jeszcze jedna usterka. Cały czas pokazuje na VAGu uszkodzenie czujnika położenia wału.
Przejechałem się i auto nie ma mocy się rozpędzić. Czujnik zamówiony i zobaczymy. Napiszę jak wymienie