Utrata mocy?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Utrata mocy?
Witam
Jakis czas temu kupilem golfa 4 w benzynie 1.4.
Od pewnego czasu wydaje mi sie ze cos oslabl. Do 3tys. Obrotow tak rwie silnikiem a po 3tys. Juz tak jakby lapie. Slaby jest pod górki.
Wyczyscilem Erg byl zasyfiony ale to nic nie dalo. Podpielismy pod kompa i wywala zle ulozenie walka rozrzadu. Czy wystarczy wymienic rozrzad( juz jego czas na to) czy dodatkowo czujnik polozenia?
Byl jeszcze blad. Z druga sada lambda, ale elektryk mowi ze druga sluzy tylko do dawania info. A ze sa zle to moze przez ten rozrząd
Jakis czas temu kupilem golfa 4 w benzynie 1.4.
Od pewnego czasu wydaje mi sie ze cos oslabl. Do 3tys. Obrotow tak rwie silnikiem a po 3tys. Juz tak jakby lapie. Slaby jest pod górki.
Wyczyscilem Erg byl zasyfiony ale to nic nie dalo. Podpielismy pod kompa i wywala zle ulozenie walka rozrzadu. Czy wystarczy wymienic rozrzad( juz jego czas na to) czy dodatkowo czujnik polozenia?
Byl jeszcze blad. Z druga sada lambda, ale elektryk mowi ze druga sluzy tylko do dawania info. A ze sa zle to moze przez ten rozrząd
-
- Nowicjusz
Utrata mocy?
Kurcze ciezko teraz bedzie bo go nie spisalem a teraz nie mam jak podlaczyc. We wtorek bede wymienial rozrzad i jesli po tym nic sie nie zmieni podjade zobaczyc na kompa.
Do tego wyswietla mi teraz na desce service 800km
Do tego wyswietla mi teraz na desce service 800km
-
- Nowicjusz
Utrata mocy?
jestem juz po wymianie rozrzadu. Tak jak myslalem to byla przyczyna problemu.
Pasek przeskoczyl na ząbkach i mechanik mowil zejeszcze cos z walkami rozrzadu bylo
Pasek przeskoczyl na ząbkach i mechanik mowil zejeszcze cos z walkami rozrzadu bylo
-
- Nowicjusz
Utrata mocy?
Chcialbym odswierzyc:€
Dzis autko znowu zaczelo mi tak rwac jak bym odcinalo paliwo. Wiem ze mam swiece do wymiany i uszczelke pod glowica bo lekko sie juz moczy. Czy to moze byc przyczyna?
Dzis autko znowu zaczelo mi tak rwac jak bym odcinalo paliwo. Wiem ze mam swiece do wymiany i uszczelke pod glowica bo lekko sie juz moczy. Czy to moze byc przyczyna?
-
- Nowicjusz
Re: Utrata mocy?
Rozumiem:) tylko tak sie zastanawialem czy to to:) jutro wymienie i zobaczedzygi pisze:Świece to podstawa
-
- Nowicjusz
Utrata mocy?
Problem prawdopodobnie znaleziony. Wymieniajac świece zauwazylem ze sa mokre od oleju. Wytarlem je i jest juz ok.
Wiec wychodzi na to ze uszczelka do wymiany.
Wiec wychodzi na to ze uszczelka do wymiany.
-
- Nowicjusz
Myslisz? Moze dlatego glosniej klekocze?dzygi pisze:Albo pierścienie uszczelniające na tlokach.
Utrata mocy?
Samo przetarcie świec z oleju nic nie da. Trzeba znaleźć przyczynę, a nie naprawiać tylko skutki.
Wymieniałeś taką uszczelkę przy robieniu rozrządu:
Zanim zaczniesz robić kapitalkę, wymień najpierw to.
Wymieniałeś taką uszczelkę przy robieniu rozrządu:
Zanim zaczniesz robić kapitalkę, wymień najpierw to.
-
- Nowicjusz
Rozrzad wymienial mi mechanik. Mysle ze w komplecie byla ta uszczelka.
Nie jestem znawcą ale ro jest uszczelka pod klawiatura?
Utrata mocy?
Tak. Jeżeli jest wyrobiona to olej przedostaje się do komory spalania.miedziakos pisze:ro jest uszczelka pod klawiatura?
Jeżeli dobrze pamiętam to motory takie jak Twój mają wałki rozrządu w pokrywie (chyba nie wszystkie). A to by
znaczyło, że aby wymienić tę uszczelkę będzie trzeba zdemontować rozrząd.