Golf Mk4 Vr6.Co to jest?!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
Witam,
Panowie, co to jest?
Zaczęło mi to hałasować [rytmiczne "siorbanie" zmieniające się z obrotami silnika) i na wężyku doprowadzonym od strony frontu auta nie ma ani ciśnienia ani podciśnienia ani żadnego płynu.
Czy awaria tego elementu jest groźna? Jak to cudo się nazywa i gdzie to mogę kupić?
Nie wiem czy dział SPEED jest odpowiedni do zadania tych pytań ale bardziej odpowiedniego nie znalazłem.
W razie "W" proszę o przeniesienie...
Panowie, co to jest?
Zaczęło mi to hałasować [rytmiczne "siorbanie" zmieniające się z obrotami silnika) i na wężyku doprowadzonym od strony frontu auta nie ma ani ciśnienia ani podciśnienia ani żadnego płynu.
Czy awaria tego elementu jest groźna? Jak to cudo się nazywa i gdzie to mogę kupić?
Nie wiem czy dział SPEED jest odpowiedni do zadania tych pytań ale bardziej odpowiedniego nie znalazłem.
W razie "W" proszę o przeniesienie...
Ostatnio zmieniony ndz paź 11, 2015 20:41 przez dany_47, łącznie zmieniany 1 raz.
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
Co to jest?!
zawor od systemu SAI, czyli wtornego obiegu powietrza.. mozna wywalić i tez bedzie dobrze.. tyle, ze jak silnik siedzi w ori budzie to musialbys calosc wywalic i potem usunac w sterowniku, zeby check'iem nie walilo..
-
- Forum Master
wolałbym to zostawić w oryginale.
Jakiś pomysł czemu ten hałas się pojawia? Auto dostało w dupe ostatnio trochę i hałas ucichł. Jakby się "odblokowało".
Miał ktoś już podobne historie w MK4 VR6?
Jakiś pomysł czemu ten hałas się pojawia? Auto dostało w dupe ostatnio trochę i hałas ucichł. Jakby się "odblokowało".
Miał ktoś już podobne historie w MK4 VR6?
Kolega czytał to:
http://a4-klub.pl/index.php?/topic/2676 ... o-wtorego/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://a4-klub.pl/index.php?/topic/2676 ... o-wtorego/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forum Master
jakby miał audi to by może czytał
dzięki za podrzucenie linku!
aktualnie po "skopaniu dupska" system EGR czy też wtórnego powietrza (jak zwał tak zwał) przestał hałasować.
podepnę się jeszcze pod kompa w golfie i sprawdzę czy nie mam błędów pochodzących z tego systemu.
po analizie tematu na forum audi z podrzuconego linku wstępnie udało się ocenić że system jest sprawny i działa bez zarzutu. zobaczymy co powie komp
dzięki za podrzucenie linku!
aktualnie po "skopaniu dupska" system EGR czy też wtórnego powietrza (jak zwał tak zwał) przestał hałasować.
podepnę się jeszcze pod kompa w golfie i sprawdzę czy nie mam błędów pochodzących z tego systemu.
po analizie tematu na forum audi z podrzuconego linku wstępnie udało się ocenić że system jest sprawny i działa bez zarzutu. zobaczymy co powie komp
Nie ma żadnego znaczenia czy to Audi czy Golf.
90% tego co tam zostało zamieszczone dotyczy też i Golfa.
90% tego co tam zostało zamieszczone dotyczy też i Golfa.
-
- Forum Master
Udało mi się znaleźć pięknego PDF'a z bardzo jasnym opisem działania układu i sposobów sprawdzenia poszczególnych jego elementów w razie problemów z działaniem.
http://centercar.pl/partscatalogue/docl ... pl_web.PDF
Może komuś się przyda.
http://centercar.pl/partscatalogue/docl ... pl_web.PDF
Może komuś się przyda.
-
- Forum Master
do zamknięcia!