Witam,
Mam Golfa 4 v8 2.0 AZJ i nie ukrywam mam problem z odczytaniem poziomu oleju. Poszukałem trochę w internecie i znalazłem to
Bagnet jest taki sam jak u mnie, ktoś wie jak prawidłowo odczytać poziom oleju z takiego bagnetu ? Poniżej załączam zdjęcie z tym, że ta plastikowa końcówka na samym dole u mnie jest koloru czarnego.
Można ją pomalować na jakiś inny kolor ?
Może kupić jakiś inny bagnet ? Będzie pasował ?
Bardzo mnie irytuje ten bagnet, proszę o jakieś sugestie.
Miarka poziomu oleju (bagnet)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Denerwowanie się to mszczenie się na własnym zdrowiu za głupotę innych
- JonnyQuest
- Mały gagatek
Re: Miarka poziomu oleju (bagnet)
No niestety, dokładny odczyt nie jest wygodny, ta podziałka i liczenie kresek...
co w połączeniu z częstymi odczytami z powodu nadmiernego spalania oleju to istna rzeźba
Jak dobrze się wyczyści podziałkę przed pomiarem i odpowiednio podświetli w trakcie, to jakoś idzie.
Być może podejdzie bagnet z APK, AQY, ale bał bym się z nim jeździć
Bagnet dla AZJ został tak "celowo" zaprojektowany ze względu na wałki wyrównoważające które znajdują się w misce
Na upartego są też bagnety serwisowe...
co w połączeniu z częstymi odczytami z powodu nadmiernego spalania oleju to istna rzeźba
Jak dobrze się wyczyści podziałkę przed pomiarem i odpowiednio podświetli w trakcie, to jakoś idzie.
Być może podejdzie bagnet z APK, AQY, ale bał bym się z nim jeździć
Bagnet dla AZJ został tak "celowo" zaprojektowany ze względu na wałki wyrównoważające które znajdują się w misce
Na upartego są też bagnety serwisowe...
Wysłano z klapka KUBOTA z użyciem Tapczantalk
-
- Mały gagatek
OK, dzięki za info.
Trudno będę musiał się z tym jakoś męczyć. A może przemalować tą końcówkę na jakiś normalny kolor, lepiej widoczny (u mnie jest czarna) ?
Inżynier, który to wymyślił musiał być
Dodano 10.11.2015r.:
Kurcze nie mogę z tym bagnetem. Ma ktoś jakiś pomysł ? Jak sobie radzą użytkownicy AZJ ?
Dodano 11.11.2015r.:
Już wiem jak to odczytywać Cofam zdanie Inżynier, który to wymyślił musiał być wręcz odwrotnie, zdolna bestia
Trudno będę musiał się z tym jakoś męczyć. A może przemalować tą końcówkę na jakiś normalny kolor, lepiej widoczny (u mnie jest czarna) ?
Inżynier, który to wymyślił musiał być
Dodano 10.11.2015r.:
Kurcze nie mogę z tym bagnetem. Ma ktoś jakiś pomysł ? Jak sobie radzą użytkownicy AZJ ?
Dodano 11.11.2015r.:
Już wiem jak to odczytywać Cofam zdanie Inżynier, który to wymyślił musiał być wręcz odwrotnie, zdolna bestia
Denerwowanie się to mszczenie się na własnym zdrowiu za głupotę innych