Witam,
Mam taki problem w swoim golfie IV 1.6, że podczas postoju temperatura rośnie, a podczas jazdy spada do minimum i z nawiewu leci letnie powietrze. Poszukałem trochę na internecie i pierwsze co, to wymieniłem termostat i przy okazji płyn chłodniczy i to nie pomogło. Następnie wymieniłem czujnik temperatury i również nic to nie dało. Dodatkowo wymieniałem też rozrząd wraz z pompą wody i to także nic nie wskórało. No i tu pomysły się kończą gdzie może być problem, więc zwracam się z tym do was.
Temperatura silnika rośnie i spada
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
Termostat do wymiany..
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
sprawdź czy termostat działa...bo to że go wymieniłeś nie oznacza że jest ok.
po odpaleniu silnika, dolny wąż od chłodnicy ma być zimny dopóki płyn nie osiągnie temperatury w której otwiera się termostat
po odpaleniu silnika, dolny wąż od chłodnicy ma być zimny dopóki płyn nie osiągnie temperatury w której otwiera się termostat
-
- VWGolf.pl Killer
tak jak kolega wyżej ,i ja 3 posty wyżej, to że wymieniłeś nie znaczy że dobry,a ponieważ może być tak, że on trzyma do pierwszego otwarcia,jak już się otworzy jest lipton,na postoju się zagrzeje ale w czasie jazdy pędem powietrza przelatującego przez chłodnice, wychładza duży obieg nawet wiatrak nie jest w stanie się załączyć...z czego założyłeś termostat?
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11