Golf od XenO. AGU spadek mocy?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Cześć od miesiąca jestem posiadaczem VW Golfa MK4 ,którym poprzednim właścicielem był XenO. Dla przypomnienia jest to 1.8t. Auto jest dosyć porobione ,ale martwi mnie doładowanie turbiny. Cały czas jest na poziomie 0.3 bara. Co może być przyczyną takiego niskiego ciśnienia?
Re: Golf od XenO. AGU spadek mocy? Pomocy.
Dodam ,że sprawdzona była szczelność - wszystko szczelne ,podłączony pod komputer - pokazało błąd przepływki ,ale po skasowaniu błędu ,błąd nie wrócił. Wymontowałem swój zawór N75 ,zamontowałem zawór kolegi kod silnika też AGU i nadal 0.3 bara. Macie jakieś pomysły?
Golf od XenO. AGU spadek mocy? Pomocy.
1. nie pisz posta pod postem - jest opcja edytuj.
2. 0,3 bara masz na vag czy też masz zapięty dodatkowy czujnik ciśnienia?
3. rozumiem, że auto muł - stąd pytania
2. 0,3 bara masz na vag czy też masz zapięty dodatkowy czujnik ciśnienia?
3. rozumiem, że auto muł - stąd pytania
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: Golf od XenO. AGU spadek mocy? Pomocy.
Mam wskaźnik doładowania. Czy to taki muł to nie wiem. Zauważyłem też ostatnio ,że strzela mi z wydechu i czuć paliwem. Na wykresie sonda lambda "rysuje" parabolę...grg474 pisze: 1. 0,3 bara masz na vag czy też masz zapięty dodatkowy czujnik ciśnienia?
2. rozumiem, że auto muł - stąd pytania
czyli za bogata dawka paliwa w stosunku do ilości powietrza.pacex pisze:Zauważyłem też ostatnio ,że strzela mi z wydechu i czuć paliwem.
Skoro tak pozostaje sprawdzić turbo - może kierownice zapieczone, może sztanga zablokowana
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Nie mam możliwości zrobienia logów... Może jest jakiś forumowicz z okolic.: Piła ,Wałcz ,Człuchów ? Jeżeli tak to było by spoko
UP
UP
pacex, długo czekasz na odzew, więc zasugeruję Ci, abyś pytał w działach regionalnych, w ten temat pewnie już mało kto zagląda.
Wczoraj podczas przyspieszania (ok 4tys -5tys obrotów). Golf mi szarpnął kilka razy.
Zauważyłem ze przy 5 tys na biegu jałowym laguje ,i po chwili obrotomierz idzie dalej i wtedy odcina. Jakieś pomysły?
Zauważyłem ze przy 5 tys na biegu jałowym laguje ,i po chwili obrotomierz idzie dalej i wtedy odcina. Jakieś pomysły?