Niskie obroty 1.6 16v ATN
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z 1.6 16v
Adaptacja zrobiona ale nadal trzesie silnikiem po podlaczeniu kompa pokazalo nieakceptowalny blad czujnika cisnienia w kolektorze G71(przejsciowy) oraz wykrycie wypadania zaplonu(przejsciowy) po skasowaniu bledow i zrobieniu adaptacji nie chcial odrazu odpalic. Teraz bede wymienial swiece to zrobie od razu ta kompresje.
Problem z 1.6 16v
Jak masz możliwość to lepiej zrób pomiar szczelności. Dokładniejszy sposób na sprawdzenie stanu silnika.
Re: Problem z 1.6 16v
Witam ponownie przejezdzilem juz dwa tygodnie po czyszczeniu przepustnicy i na plus jest to ze nie wywala zadnych bledow, nie gasnie juz, ale problem jeszcze jest z tym trzesieniem silnika i ostatnio zauwazylem ze jak wjade do garazu zgasze swiatla to silnik sie chce zatelepac i z tlumika slychac ciagle pyrkanie dodam jeszcze ze jeden kabel wysokiego napiecia mam zaizolowany izolacja, moze to byc jakis trop czy cos innego jeszcze moze byc.
Problem z 1.6 16v
Witam ponownie wczoraj wymienilem kable zaplonowe i swiece a takze zrobilem pomiar kompresji i wyszlo 1 - 11, 2- 10, 3-10, 4- 10. Teraz silnik chodzi wydaje sie jakby lepiej , ale jak tylko wylacze swiatla masakra telepie nim, pyrka z wydechu gdzie ewentualnie szukac przyczyny, prosze o jakies wskazowki.
Problem z 1.6 16v
Damiano23, odpinales ten zawor EGR czy cos pomoglo? nagraj filmik z pracy silnika? jakie ma obroty na biegu jałowym? rozrząd sprawdzony?
Problem z 1.6 16v
Zaworu egr jeszcze nie odpinalem, rozrzad tez jeszcze nie sprawdzony to zrobie jeszcze napewno, tylko mnie zastanawia dlaczego praca silnika pogarsza sie po wylaczeniu swiatel, postaram jutro nagrac jakis filmik.
Problem z 1.6 16v
A sprawdzałeś czy masa jest dobrze dokręcona do silnika/skrzyni biegów ?? Mi przy wymianie skrzyni nie dokręcili masy i miałem problemy z przygasaniem.
Problem z 1.6 16v
No tego nie sprawdzalem, znajomy mowil ze wedlug niego jesli zaczyna gorzej chodzic po zgaszeniu swiatel to cos z elektryka wlasnie jakas masa czy cos ale gdzie, ktora dokladnie a tez miales podobne objawy do mojich. Jakis trop to jest bo wczesniej chodzil elegancko a po drugiej wymianie skrzyni juz lipa tyle ze wymieniali mi jeszcze rozrzad, pasek alternatora dlatego to podejrzewalem.
Problem z 1.6 16v
po wył swiateł słychać straszne tyrkotanie jak by przebicia dostawał gdzieś na zapłonie
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr