Szarpanie samochodu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Szarpanie samochodu
Witam, dziś jadąc moim golfem MK4 zauważyłem że przy zmianie biegu na 2-3-4-5 samochód zaczyna szarpać( tak jakby łapał powietrze gdzieś) poszarpie chwilę a gdy złapie wiekszych obrotów jest już normalnie. Nie wiecie co to może być ?
Szarpanie samochodu
xRadzio, posprawdzaj szczelność dolotu , możliwe również że wygniecione uszczelki pod kolektorem ssącym
Szarpanie samochodu
lewe powietrze objawiałoby się podnoszeniem obrotów przy zrzucaniu na luz - zamiast standardowych 900 by miał 1100
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Szarpanie samochodu
Jeżeli szarpie w przedziale 1900 do 2500 to przyjrzałbym się skrzyni biegów - słynne nity
Szarpanie samochodu
A jest możliwe żeby to było coś ze świecami ?? Bo szarpie tylko na początku jak by trochę moc tracjił. Potem wszystko normalnie
Szarpanie samochodu
podmienić możesz, przy okazji jeśli to nie jest na osobnych cewkach dla świec to sprawdź kable tj jak wchodzą na świece i jak wychodzą z cewki przykręconej z boku silnikaxRadzio pisze:A jest możliwe żeby to było coś ze świecami ??
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
-
- Mały gagatek
Re: Szarpanie samochodu
Mam ten problem od dawna jezdze cholera bierze raz lepiej raz gorzej . Wszystko podmieniałem łącznie z komputerem . Mechanicy to byli kiedys teraz to sa podmieniacze . Życzę powodzeniaxRadzio pisze:Witam, dziś jadąc moim golfem MK4 zauważyłem że przy zmianie biegu na 2-3-4-5 samochód zaczyna szarpać( tak jakby łapał powietrze gdzieś) poszarpie chwilę a gdy złapie wiekszych obrotów jest już normalnie. Nie wiecie co to może być ?
Szarpanie samochodu
Dokładnie, u mnie jak "umierała" cewka działo się to samo, aczkolwiek proces ten był dosyć szybki i wywaliło błędy jak silnik przestał palić na 1 cylinder.xRadzio, tak możliwe, że przez "umierającą" cewkę będzie szarpać
Niebawem po wymianie 1 z 2 oryginalnych (starych) cewek, padła i ta ostatnia teraz mam dwie cewki BERU i dwie NGK