Witam.Posiadam Vw Borę 1.6 16v (105) i mam problem z falowaniem obrotów na zimnym silniku, rano jak odpalam to obroty znacząco spadają, silnikiem szarpie i podczas jazdy nie ciągnie równo, natomiast jak złapie trochę temperatury to żadnych problemów, chodzi równo i ma moc.. Wczoraj sprawdziłem i wywaliło dwa błędy:
17604 - oxygen (lambda) sensor heater circuit b1 s1 electrical malfunction oraz 17589 - Linear O2 Sensor; Reference Voltage: Open Circuit, to jest błąd sondy przed katalizatorem czy za? i ona może powodować takie objawy? Dzięki za pomoc!
Falowanie na zimnym 1.6 16v
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ktoś coś podpowie? Wymiana sondy przed katalizatorem załatwi problem czy szukać przyczyny gdzie indziej?
Wczoraj udało mi się skasować błędy, przejechałem się i wyskoczył błąd 17589 , sprawdzałem trochę w vagu ale nie wiem jakie mają być wartości, jak sprawdzić miernikiem aby się upewnić?
Poszukaj na forum w dziel benzyna. Kilkakrotnie opisywano już jak sprawdzić i co pomierzyć w sondzie.