Sprawdziłem. Komp wywalił błąd. A silnik nie chodził najlepiej. Po podłączeniu i skasowaniu błedu wszystko działa ale.... pojawia się po jakimś czasie ponownie czujnik G28
Ale nikt nie jest w stanie stwierdzić z jakiego powodu.
Obrotomierz i czujnik ciśnienia oleju i gaśnięcie silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
kolego mi się wydaje że wina nie leży w czujniku.Ten błąd wywala bo silnik swiruje.Błąd leży gdzieś w zasilaniu silnika,jeśli wywala przekażnik pompy (tyka) to znaczy że dostaje sygnał o przerwie w pracy,zasilaniu,sprawdzał bym po kolei wszystkie masy,łącznie z tymi przy skrzynce bezpiecznikowej,połączenie w skrzynce bezpiecznikowej,kostka stacyjki,i sam ecu.Gdzieś traci się sygnał z ecu że silnik ma pracować więc gdzieś traci się zasilanie.Ryszał bym też kablami wszystkimi w czasie jak silnik pracuje ,może coś zacznie przerywać
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
-
- Nowicjusz
Może nie uwierzycie ale znalazłem problem zupełnie przez przypadek. Okazało się, że są duże spadki natężenia i napięcia, a w/w powodował wiatrak od chłodnicy. Po wymianie auto śmiga bez zarzutu i nie wywala błędów na kompie. Pozdrawiam i dziękuję za wszelką pomoc
-
- Nowicjusz
Witam przyczyna jaka u mnie była.
Cykanie przekażnika (zbyt niskie napięcie) , strata napięcia na przewodach jesli dobry akumulator i alternator.
Oczyścić złacza przewodów + i - na odcinku akumulator ,rozrusznik , alternator
Cykanie przekażnika (zbyt niskie napięcie) , strata napięcia na przewodach jesli dobry akumulator i alternator.
Oczyścić złacza przewodów + i - na odcinku akumulator ,rozrusznik , alternator