1.8T Muli szarpie zagadka POMOCY !!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam problem z moim mk4 1.8T AUM. Mianowicie na zimnym silniku ciężko pali tzn odpala niskie obtoty i zaraz gaśnie dopiero za 2-3 razem odpali i chodzi prawidłowo po ruszeniu z miejsca czy zimny czy ciepły bez różnicy auto muli przy przyspieszaniu tzn jakby przerywa czasem nawet szarpie jak się mocno nagrzeje jest trochę lepiej ale i tak czuć ze przerywa . Problem zanika po odpieciu przepływomierza po odpieciu autko o wiele lepiej odpala o jedzie dobrze maoc czasem lekko przerwie ale jest znacznie lepiej pozatym komputer pokazuje kosmiczne spalanie i realnie wychodzi 20l w mieście wymieniłem listwę wtryskowa filtr paliwa świece . Listwę kupiłem używana założyłem ale nie ma różnicy wiecie moze co go boli ? Pomocy !
skoro odpiąłeś przepływomierz i się polepszyło to wiadomo gdzie jest problem podepnij pod vaga i zobacz jakie są błędy, pewnie przepływka do wymiany
Na kompie błąd wyskakuje że slaba dawka na pierwszym cylindrze wtryski wymienione
goral74, zrób logi dynamiczne , na chybił trafił to za dużo jest do wymiany
Znajdż kogoś na forum regionalnym co ogarnia VAGa i Ci porobi te logi , tak na szybko to jak piszesz przepływka , turbo ,przepustnica , zapchany kat , nieszczelny dolot , moduł zapłonu i jeszcze kilka zaworków np. N 75 , DV i tym podobne . Tak więc najpierw logi
Turbo myślę ze odpada bo nawet jak go szarpie traci moc to turbine słychać dodam jeszcze ze oczywiście świe ci się check
goral74, skąd jesteś?
Widzę ze staż na forum malutki więc nić nie wywnioskuje z Twoi wypowiedzi.
Widzę ze staż na forum malutki więc nić nie wywnioskuje z Twoi wypowiedzi.
---
facebook.com/*#cenzura#*
facebook.com/*#cenzura#*
Jezdzilem bez podlaczonej przwplywki bylo lepiej ale dzisiaj ja podlaczylem to obroty wariowaly auto gaslo dopiero po kilki przegazowkach zaczyna chodzic a podczas jazdy szarpie noesamowicie
Zgasl check po odczepiniu przeplywki I jakby odrzyl ale za to szarpie