Witam. W moim golfie IV 1.6 SR 98r mam problem z obrotami silnika. Na zimnym silniku po zapaleniu obroty wskakują na 1100 a po jakiś 5 sekundach spadają do ok 900 i falują. W ostatnim czasie wymieniona została przepustnica i sonda lecz problem nadal występuje. Co może być tego przyczyną? Dodam jeszcze, że gdy silnik jest ciepły to obroty są normalne i nie falują.
Proszę o pomoc.
Problem z obrotami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- xREDZIx
- Mały gagatek
Problem z obrotami
albo czujnik obrotów wału albo czujnik temper silnika lub przepływka raczej jedno z 3 pewnie ale nie napewno :p
Pozdro
Pozdro
Problem z obrotami
Ja obstawiałbym nieszczelnośc w dolocie. Skoro to tylko na zimnym silniku to sprawdx słynne juz uszczelki pod kolektorem ssącym.
-
- Nowicjusz
Re: Problem z obrotami
Dokładnie tydzień temu zaprowadziłem auto do mechanika. Do tej pory nic z nim nie zrobił, nawet nie raczy odbierać telefonu. Z trudem idzie się dodzwonić. Wykluczył przepustnice, sugerowałem mu też że może to być przepływomierz ale do tej pory brak odzewu. Może faktycznie są to te uszczelki.
- Mateusz2615
- Nowicjusz
Problem z obrotami
ja miałem też taki sam problem okazało się że poszła poduszka pod wtryskiem czy jakoś tak Oczywiście ja miałem golfa III.Można trochę poeksperymentować czyli wziąść jakiś spray i popsikać i wtedy bedzir wiadomo gdzie jest nieszczelność ja tak miałem psiknął mi mechanik i obroty przestały na chwilę falować.