Witam jestem szczęśliwym posiadaczem golfa 4 1.6 z roku 2003.
W ostatnim czasie mam problem z kontrolkami EPC i ze spalinami.
Po zapaleniu kontrolek auto nie ma wcale mocy do jazdy, nie reaguje na pedał gazu.
Żaden mechanik nie wie o co chodzi, kasuje błędu jeden dzień jest ok, na drugi powraca problem
Samochód mam od nowości i ma przebieg 45 tys km, od początku jest tankowany na jednej stacji.
W zeszłym roku był wymieniany rozrząd, świece, kable, akumulator - po tym zabiegu przejechał dobrze ok 2-3 tys km.
Pozdrawiam
Problem z EPC i spalinami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Pablo Corrado
- Forum Master
Jak mechanik tylko kasuje błąd, to zmień mechanika.
Poszukaj kogoś, kto zanim skasuje, to chociaż zanotuje nr błędu, wtedy będziemy mogli powiedzieć więcej.
Poszukaj kogoś, kto zanim skasuje, to chociaż zanotuje nr błędu, wtedy będziemy mogli powiedzieć więcej.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
Pablo Corrado, dzisiaj zrobiłem "tournee" po mechanikach.
Z odczytu z komputera wynika że jest to błąd przepustnicy - wymiana z częścią ok 1000zł .
Teraz kolejne pytanie czy przepustnica mogła paść po tak małym przebiegu ?
Z odczytu z komputera wynika że jest to błąd przepustnicy - wymiana z częścią ok 1000zł .
Teraz kolejne pytanie czy przepustnica mogła paść po tak małym przebiegu ?
- Pablo Corrado
- Forum Master
Może na początek spróbuj ją wymontować, wyczyścić i założyc z powrotem.
Jak ją już zamontujesz, to zostaje kwestia adaptacji. Albo zrobisz ją VAG-COMem, co będzie szybsze, albo po prostu pojeździsz jakiś czas i przepustnica się sama zaadoptuje.
Jak ją już zamontujesz, to zostaje kwestia adaptacji. Albo zrobisz ją VAG-COMem, co będzie szybsze, albo po prostu pojeździsz jakiś czas i przepustnica się sama zaadoptuje.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
Sprzedam: