Witam Wszystkich,
Jak powszechnie wiadomo motor jaki posiadam czyli 2.0 APK ma od fabryki zapakowane wadliwe pierścienie przez co ma apetyt na olej,
w moim przypadku ok 0,3l/1000km. Zastanawiam się czy nie zrobić z tym porządku mimo że ciśnienie jest ok.
I tu pytanie do kogoś kto remontował taki silnik, chodzi mi o dobór pierścieni (z tego co wiem już w ASO na naprawach gwarancyjnych były montowane inne).
Jeśli ktoś zna symbol , lub remontował gdzieś swój(czyjś) motor - zna warsztat gdzie taką naprawę można przeprowadzić (najlepiej lubelskie, podkarpackie), to będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Proszę również osoby które taki remont u siebie przeprowadziły o opinie - jak sprawy się mają po jego wykonaniu.
2.0 APK - remont silnika, jakie pierścienie?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Co to jest żona i teściowa w samochodzie?
Zestaw głośnomówiący!
Zestaw głośnomówiący!
Poszukaj na forum a znajdziesz wszelkie info odnosnie pierscieni, z tego co pisali koledzy to zakładają od silnika 2,0 z golfa III - jednoczęsciowe.
Własnie nie moge znaleść konkretnej informacji co do oznaczenia
Niżej w linku kilka różnych producentów i symboli:
http://www.iparts.pl/auto-czesci/piersc ... 00531.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Niżej w linku kilka różnych producentów i symboli:
http://www.iparts.pl/auto-czesci/piersc ... 00531.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Co to jest żona i teściowa w samochodzie?
Zestaw głośnomówiący!
Zestaw głośnomówiący!
- JonnyQuest
- Mały gagatek
Re: 2.0 APK - remont silnika, jakie pierścienie?
Możesz znaleźć konkretną informacje zacznij szukać
spalanie 0,3 to lajt, ponad 0,5 zalecana wymiana
zmień olej na maxlife 10w40 i jeździj ...
spalanie 0,3 to lajt, ponad 0,5 zalecana wymiana
zmień olej na maxlife 10w40 i jeździj ...
Wysłano z klapka KUBOTA z użyciem Tapczantalk
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
dałbym sobie spokój z remontem... a ewentualnie tak jak JonnyQuest radzi, pokombinować z innymi olejami. Jeździłem na Magnatecu 10W40...zmieniłem na Motula także 10W40 - spalanie oleju zmniejszyło się dwukrotnie.pendzel_3 pisze:0,3l/1000km