Emission workshop
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Emission workshop
Witam.Posiadam golfa 4 benzyna 1.6 16V 105 konny.Problem jest nastepujacy.Od jakiegos czasu przy odpalaniu obroty zaczynaja spadac zaczyna sie dusic czasem zgasnie.Po chwili wyskakuje emission worshop I auto zaczyna pracowac na 3 cylindrach(jak wylacze silnik I ponownie zalacze chodzi normalnie az do momentu kiedy jest na biegu jalowym.powiem tylko ze cewki swiece sonda lambda byly wymienione na nowe.a wspomne ze z tlumika delikatnie strzela tak jakby mieszanka byla za bogata.Wtryski byly czyszczone I zamieniane miejscami-sa ok.podpiecie pod computer wykazuje wciaz blad cylinder 1.mierzona compresia bardzo dobra.co moze byc przyczyna.prosze o pomoc.mechanik rozklada rece.
Emission workshop
A patrzyliście na świece w tym cylindrze? Może zarzuca ją olejem bo np jest przerwana uszczekja pod pokrywą z wałkami rozrządu.
Re: Emission workshop
uszczelka jest nowa.a dodam ze jak dodaje gazu swiatla mocniej swieca jakby cos z alternatorem ale czy to ma jakis zwiazek.
Emission workshop
Sprawdź jakie masz napięcie ładowania na biegu jałowym. Być może jest tak małe, sterownik silnika głupieje. Ogólnie to światła delikatnie przygasają na biegu jałowym w tych silnikach. Wynika to z niskiej prędkości obrotowej biegu jałowego silnika a tym samym alternatora.
Emission workshop
Proponuję obejrzeć gumy na kolektorze ssącym czy są szczelne, gumy wtryskiwaczy, i przy okazji wyczyścić przepływkę. Miałem podobne objawy i to pomogło. Jak auto się nagrzeje to później odpala normalnie?
Emission workshop
To warto obejrzeć te gumy kolektora ssącego i uszczelki wtryskiwaczy, ja dosłownie dziś auto odebrałem od mechanika i to było przyczyną, teraz zimne autko odpala z miejsca, wchodzi ładnie na obroty i pracuje równo.
Re: Emission workshop
Witam mechanic powiedzial ze popychacze do wymiany.pytanie wymieniac wszystkie czy tylko 4 (dany cylinder)