Problem z temperaturą silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kupiłem golfika 1.6 SR,99r. pojeżdziłem trochę i zauważyłem problem z temperaturą,otóż raz ciepło raz zimno w kabinie,płyn jakiś spieniony jakby ktoś wlał płyn do spryskiwaczy,za tydzień wymieniam rozrząd,pompę,termostat może coś się zmieni.Wskażnik też lata,co może być przyczyną?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
wskaźnik -> wyszukiwarka
Możesz też wymienić płyn chłodniczy... koncentrat G12 w ASO Skody kosztuje ok 25zł/l - potrzeba 3l koncentratu (1:1 z wodą destylowaną)
Możesz też wymienić płyn chłodniczy... koncentrat G12 w ASO Skody kosztuje ok 25zł/l - potrzeba 3l koncentratu (1:1 z wodą destylowaną)
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Zdiagnozuj to. Żebyś nie musiał nowego rozrządu ściągać jak nie daj Bóg okaże się, że uszczelka pod głowicą skończyła swój żywotsedfe1 pisze:płyn jakiś spieniony jakby ktoś wlał płyn do spryskiwaczy
Dzięki koledzy za porady,wypłukałem kilka razy cały układ,wymyłem zbiorniczek,przy okazji wymieniłem termostat (męczarnia bo trzeba mieć odpowiedni klucz),o dziwo zero bąbelków i zero piany,temperaturka szybko wrosła,termostat się otworzył,wentylatory się załączyły,schłodziły i ok,nic nie musiałem odpowietrzać,kamień z serca mi spadł,że to nie to najgorsze.Widocznie do płynu coś ktoś dodał lub po prostu wlał płyn do spryskiwaczy,z drugiej strony to czy takiego babola mogli dać niemcy? A może mają różowy płyn do szyb?
Re: Problem z temperaturą silnika
Niemcy NIE, ale Turcy w Niemczech owszem. Teraz od aut z Niemiec to lepiej sie trzymać z daleka, szroty gorsze niż w Polsce.
Może i masz rację powoli go doprowadzam do normalności,odżyje w polsce(dziury omijam z daleka),jak już kupiłem głodnego to go nakarmie,mam sentyment do tej marki i problem jak rozstać się z moją niezawodną i wiecznie nie lubiącą korników dwójeczką.