Plyn chlodniczy kapie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Plyn chlodniczy kapie
WITAM
juz nie mam sily ... z 5 razy mi juz robili z tym, za kazdym razem sa wycieki, raz poszla nowa pompa wody, potem przeplywomierz potem jakas uszczelka , za kazdym razem mecher mowi ze cos innego
teraz znow kapie delikatnie, widze ze kropelki czerwonego plynu chlodniczego splywaja po skrzyni, dzieje sie to po ostygnieciu silnika, plynu duzo nie ubywa ale z czasem go ubedzie, plama plynu jest w miare centralnie z przodu pod skrzynia,
co najgorsze nie widac nigdzie wycieku,
chlodnica i nagrzewnica sa wporzadku
golfina 2000r 1.6 16v z instalacja CNG przebieg niby 170tys ale pewnie ma z 400 , jezdze caly czas na benzynie.
juz nie mam sily ... z 5 razy mi juz robili z tym, za kazdym razem sa wycieki, raz poszla nowa pompa wody, potem przeplywomierz potem jakas uszczelka , za kazdym razem mecher mowi ze cos innego
teraz znow kapie delikatnie, widze ze kropelki czerwonego plynu chlodniczego splywaja po skrzyni, dzieje sie to po ostygnieciu silnika, plynu duzo nie ubywa ale z czasem go ubedzie, plama plynu jest w miare centralnie z przodu pod skrzynia,
golfina 2000r 1.6 16v z instalacja CNG przebieg niby 170tys ale pewnie ma z 400 , jezdze caly czas na benzynie.
- lukasz3001
- Ma gadane
Plyn chlodniczy kapie
zostaje zlokalizowanie wycieku i naprawa albo dosypanie uszczelniacza do zbiorniczka wyrownawczego koszt 5zl na kazdej stacji jaki srebrny proszek, jak mi w poprzednim aucie uciekal plyn i nie moglem dojsc skad cieknie dosypalem mialem spokoj
Plyn chlodniczy kapie
Akurat tego sposobu to nie polecam. Sprawdż czy nie wycieka ci płyn spod czujnika temp cieczy ewentualnie na którymś z krućców w okolicach termostatu. Prawdopodobnie cieknie gdzies na jakimś oringu.
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Re: Plyn chlodniczy kapie
Chcesz to zapraszam do nas bo widzę że jesteś z Krakowa oglądniemy zobaczymy skąd ci to ucieka ten płyn za diagnozę nic nie zapłacisz .Lu4Ke pisze:WITAM
Plyn chlodniczy kapie
Sprawdź kruciec układu chłodzenia. U mnie też delikatnie kapało i to właśnie było to. Musiałem wymienić cały kruciec, nie jest on drogi. Pod tym linkiem możesz zobaczyć gdzie się znajduje akurat dotyczy to silnika 1.6 AKL i jak się go wymienia
http://www.skodaczesci.pl/porady/skoda/Octavia/90
http://www.skodaczesci.pl/porady/skoda/Octavia/90
Plyn chlodniczy kapie
ja kiedys też szukałem, na allegro kupilem srodek fluorescencyjny, dodałem do płynu, nastpenego dnia jak sie roszedł po ostygneciu po ciemku z lampa i znalazłem gdzie wyciekał- zostawił nalot który sie zabarwił
- tomcio06750
- Użytkownik
Plyn chlodniczy kapie
kruciec wody kolego ja wlasnie dzis usunęłem taka usterke w swoim mk4 2.0 objawy byly dokladnie takie same jak u ciebie koszt 15 zl oczywiscie bez robocizny:) pozdrawiam...
Plyn chlodniczy kapie
mam pytanie gdyz tez ucieka mi plyn chlodniczy gdzies pod spodem, nie moge zlokalizowac gdzie.. czy w tdi jest tez taki krociec?
dokladniej mk 4 1.9 90 km
dokladniej mk 4 1.9 90 km
a czy moglbys mi mniejwiecej nakreslic jak wyglada lub podac jakis link?waski1 pisze: Jest.
sory ze takie pytania ale mechanikiem to ja nie jestem, a chcialbym kupic;p
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Proszę bardzo:Misio1988 pisze:a czy moglbys mi mniejwiecej nakreslic jak wyglada lub podac jakis link?waski1 pisze: Jest.
sory ze takie pytania ale mechanikiem to ja nie jestem, a chcialbym kupic;p
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=226486" onclick="window.open(this.href);return false;
golfik wyleczony jak narazie nie kapie...
przyczyna - wymiana 3ech oringow kolo termostatu
przyczyna - wymiana 3ech oringow kolo termostatu
Plyn chlodniczy kapie
hej kapie mi plyn chlodniczy z jednego z tych 2 miejsc, pytanie co to za przewody i jakie tam oringi podchodza.. ma ktos pomysl??
- mariusz131
- Mały gagatek
- Auto: Opel Zafira B OPC Line 1,8 140KM
Witam. Mam problem z autem żony. Jest to Polo 4 z silnikiem 1,4 16V BBY. Piszę tutaj bo w golfie też jest ten silnik, a i dlatego bo od lat mam Tu konto.
Do rzeczy.
Problem polega na tym że ucieka płyn chłodniczy, co dziwne tylko zimą( to już 2 zima z tym problemem). Niedawno wymieniałem olej i postanowiłem znaleźć miejsce przecieku. Generalnie cieknie z tyłu silnika jakby zza pompy wody. Nie mogę potwierdzić tego jednoznacznie bo cały widok tego miejsca zasłania tzw. podgrzewana puszka odmy. Czy może ktoś z Was spotkał się z takim problemem? Początkowo wiązałem to z ogrzewaniem ale to na pewno nie to. W aucie sucho. Płyn wyraźnie wycieka z za puszki odmy. Jak sobie z tym poradzić?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam Mariusz
Do rzeczy.
Problem polega na tym że ucieka płyn chłodniczy, co dziwne tylko zimą( to już 2 zima z tym problemem). Niedawno wymieniałem olej i postanowiłem znaleźć miejsce przecieku. Generalnie cieknie z tyłu silnika jakby zza pompy wody. Nie mogę potwierdzić tego jednoznacznie bo cały widok tego miejsca zasłania tzw. podgrzewana puszka odmy. Czy może ktoś z Was spotkał się z takim problemem? Początkowo wiązałem to z ogrzewaniem ale to na pewno nie to. W aucie sucho. Płyn wyraźnie wycieka z za puszki odmy. Jak sobie z tym poradzić?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam Mariusz
Było mk3 1,8 adz. Było mk5 1,9 TDI